Londra'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Gül Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Londra'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Gül Dağıtıldı

Londra\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Gül Dağıtıldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Din ve samimiyet' temalı bir etkinlik gerçekleştirildi.

21.04.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Din ve samimiyet' temalı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kutlama sonunda konuklara kırmızı gül dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı (ITDV) tarafından, İngiltere Türk Diyanet Vakfı binasında düzenlenen kutlamaya yoğun ilgi oldu. Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan'ında yer aldığı Kutlu Doğum etkinliğine, Türkiye'den Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, Diyanet İşleri Başkanlık görevlisi Akif Pusmaz ve Gebze Sultan Orhan Camii İmam-Hatibi Emrullah Çalışkan katıldılar.

DİYANET 1989 YILINDAN BERİ KUTLUYOR

ITDV Camii görevlisi Mehmet Kayışkanat'ın sunuculuğu üstlendiği etkinlikte Başkonsolos Yorulmazlar, Türk toplumundaki her ferde İslamiyeti anlama, yaşama ve İslami değerleri taşıma görevi verildiğini ifade etti. Yorulmazlar, konuşmasının sonunda eğitim konusunda ailelerin gerek dini bakımdan gerek modern bakımdan daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerekliliğini dile getirdi. Din Hizmetleri Müşaviri Arslan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası'nın büyük önem ve ehemmiyet arz ettiğini söyledi. Kutlu Doğum Haftası'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana nisan ayında kutlandığını hatırlattı.

Doç. Dr. İsmail Karagöz de, Hz Peygamber Din ve Samimiyet konulu konferans verdi. Dr. Karagöz, konuşması ardından salondaki konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Müşaviri Mustafa İlhan ve Emniyet Müşavir Yardımcısı Dr. Ahmet Çelik'in de davetliler arasında yer aldığı etkinlikte birbirinden güzel ilahiler okundu, Kutlu Doğum sinevizyon gösterisi yapıldı. Gün sonunda, çocuklar tarafından katılımcılara kırmızı gül hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Gül Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement