Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite Açıklaması

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, "NATO değişen jeopolitik ve güvenlik durumuna yeterli ve hızlı bir şekilde tepki verebileceğini gösterdi" dedi.

25.06.2015 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, "NATO değişen jeopolitik ve güvenlik durumuna yeterli ve hızlı bir şekilde tepki verebileceğini gösterdi" dedi.

Litvanya Radyo ve Televizyon (LRT) kanalına NATO Acil Müdahale Gücü'nün asker sayısının artırılması yönündeki kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Grybauskaite, NATO'nun değişen jeopolitik ve güvenlik durumuna yeterli ve hızlı bir şekilde tepki verebileceğini gösterdiğini vurgulayarak, "Galler Zirvesi'nde mukabele gücünün 5 bin askerden oluşacağı kararı alınmıştı. Ancak son 1,5 yılda bu rakam 40 bine ulaştı. Demek ki NATO ülkeleri bizim tehditlerle ilgili söylediklerimizi analiz etmiş" diye konuştu.

Sonbaharda Baltık ülkelerinde NATO Komuta Merkezleri kurulacağını hatırlatan Grybauskaite, "NATO ülkelerinin kuvvetlerini birleşmesi durumunda koruma düzeyimiz artırılacak. Komuta Merkezlerinin kurulması ise NATO'dan gelen çok iyi bir mesajdır. Bizim güvenliğimiz garantidir" ifadelerini kulandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanlarının Toplantısı'nda ittifakın mukabele gücünü 30 binden 40 bin askere çıkarmayı planladıklarını açıklamıştı. Litvanya, Letonya ve Estonya, Rusya'nın Kırım'ı ilhaki ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra NATO müttefik güçlerinden gelecek askeri ekipmanla ordusunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement