Liseli Kıza Tecavüz Davasından, Zanlıya 3 Yıl 4 Ay Hapis Verildi - Son Dakika
Güncel

Liseli Kıza Tecavüz Davasından, Zanlıya 3 Yıl 4 Ay Hapis Verildi

Liseli Kıza Tecavüz Davasından, Zanlıya 3 Yıl 4 Ay Hapis Verildi

Antalya'da imam hatip lisesi öğrencisi 17 yaşındaki A.K.T.'ye tecavüzden yargılanan aynı okuldan 19 yaşındaki Mehmet F., 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

30.11.2015 12:14  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da imam hatip lisesi öğrencisi 17 yaşındaki A.K.T.'ye tecavüzden yargılanan aynı okuldan 19 yaşındaki Mehmet F., 'reşit olmayanla birden fazla sayıda ilişki kurmak' suçundan 3 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

EVLERİNDE TECAVÜZ ETTİ

Antalya'da imam hatip lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet F., aynı okulun alt sınıfında eğitim gören A.K.T. ile flört etmeye başladı. Geçen yıl kasım ayında A.K.T'yi Tarım Mahallesi'ndeki evlerine götüren Mehmet F., iddiaya göre tecavüz etti.

İKİ KEZ TERS İLİŞKİYE GİRDİ

Mehmet F., "Seninle evleneceğim" diye ikna ettiği A.K.T. ile sonraki günlerde de ilişkiye girdi. Her ilişki öncesi A.K.T'yi zorlayan Mehmet F., iki kez de ters ilişkiye girdi.

DURUMU ANNESİNE ANLATTI

Geçen 9 Şubat gecesi de Mehmet F.'nin evinde kalan A.K.T, ertesi gün annesinin sıkıştırması üzerine durumu anlattı. Bunun üzerine anne G.B., kızına Mehmet F.'nin annesini arattırdı.

TEHDİTE RAĞMEN ŞİKAYET ETTİ

A.K.T., Mehmet F.'nin annesi Perizat F.'ye yaşadıklarını anlattı. Mehmet F.'nin annesi de iddiaya göre "Evime polis gelirse Antalya'yı size dar ederim" diye tehdit etti. Sonrasında A.K.T. annesiyle gidip, Mehmet F. ile annesi Perizat F. hakkında şikayetçi oldu.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mehmet F. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'reşit olmayanla ilişki kurmak', annesi Perizat F. hakkında ise 'tehdit' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Önceki günkü duruşmada, tutuksuz yargılanan Mehmet F. ile annesi Perizat F. suçlamaları kabul etmedi.

"BENİMLE İLİŞKİYE GİRDİ! BENİ ALACAKSINIZ"

A.K.T. ile hiç cinsel ilişkiye girmediğini savunan Mehmet F., "Birkaç kez bizim eve gittik. Yalnız kaldık, ama ilişkiye girmedik. Bir kez de ben onların evine gittim. Ben kendisinden ayrılmak istediğimi söyleyince annemi aramış. 'Mehmet benimle ilişkiye girdi. Beni alacaksınız' demiş. Beni de intihar edeceğini söyleyerek tehdit etti" dedi.

Mehmet F.'nin annesi Perizat F. de A.K.T.'nin kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle kendisinin de 'Antalya'yı sana dar ederim' dediğini söyledi.

SANIĞA 3 YIL 4 AY CEZA VERİLDİ

'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan Mehmet F.'nin beraatına karar veren mahkeme, 'reşit olmayanla ilişki kurmak' suçundan ise 3 yıl hapsine karar verdi.

Sanığın suçu birden çok işlediği geçerçesiyle cezayı 4 yıla çıkaran mahkeme, Mehmet F.'nin sabıkasız geçmişi nedeniyle takdir indirimi yaparak, cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.

ANNEYE 25 GÜNLÜK CEZA

Perizat F.'yi de 'tehdit' suçundan 30 gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu nedeniyle cezayı 25 güne indirdi. Günlüğü 20 liradan toplam 500 liralık bu cezayla ilgili de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseli Kıza Tecavüz Davasından, Zanlıya 3 Yıl 4 Ay Hapis Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement