Liselere Nakillerde Üçüncü Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Liselere Nakillerde Üçüncü Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Liselere Nakillerde Üçüncü Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş kapsamında lise nakillerinde 3. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı.

07.09.2015 14:31  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEB, TEOG kapsamında lise nakillerinde 3. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı ve yerleştirmeye esas nakil sürecinin sona erdiği anımsatıldı.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL SÜRECİ SONA ERDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8'inci sınıfların 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının açıklandığı ve yerleştirmeye esas nakil sürecinin sona erdiği anımsatıldı.

SON NAKİL SÜRECİNDE 64 BİN ÖĞRENCİ BAŞKA OKULA NAKİL OLDU

Açıklamaya göre, sonuçlar, www.meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Bu kapsamda, son nakil sürecine 283 bin 795 öğrenci müracaatta bulundu ve bu öğrencilerden 64 bin 784'ü tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakil oldu. Bu süreç sonunda, halen örgün ortaöğretim kurumlarında 227 bin 769 kontenjan bulunuyor.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERİN YEP ORTALAMASI 216,86

Tercih yaptığı halde tercihleri doğrultusunda herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemediği için açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenci sayısı 11 bin 822, bu öğrencilerin YEP ortalaması ise 216,86 puan oldu.

10 EYLÜL'E KADAR NAKİL KOMİSYONLARINA BAŞVURACAKLAR

Açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde bugünden itibaren 10 Eylül 2015'e kadar il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına müracaat ederek, bugün oluşan boş kontenjanlar için üç tercih yaparak nakil talebinde bulunabilecekler.

8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 11 EYLÜL'DE TAMAMLANACAK

2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri 11 Eylül 2015'te tamamlanmış olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Liselere Nakillerde Üçüncü Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement