Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi - Son Dakika
Yerel

Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi

Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi kapsamında 115 öğrenciye gezi düzenleyerek kampa aldı.

18.06.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi kapsamında iki okuldan toplam 115 öğrenciyi Ziraat Fakültesi uygulama alanlarında teknik gezi düzenlenerek kampa aldı.

Bakanlıkça "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Ali Paşa İlköğretim Okulu'nda 70, Tevfik Fikret İlköğretim Okulu'nda 45 olmak üzere toplam 115 öğrenci ile günü birlik teknik gezi düzenlendi.

Öğrenciler, Ziraat Fakültesine ait gül bahçesi, araştırma laboratuvarları, kümes ve koyun ağılı gezdirilerek bilgi verildi.

Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi ile çocukların doğa bilinci, tarımın önemi, ülkemizde tarımın durumu, toprağın önemi ve oluşum süreci, kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilirliği konusunda bir farkındalık kazandırılması amaçlanarak aynı zamanda doğadan kopuk yaşayan çocukları doğayla ve toprakla buluşturarak tarımın yerinde ve uygulamalı olarak görüp öğrenmelerine katkıda bulunuldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement