Lice'de Tanker Patladı: 1 Ölü, 67 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Lice'de Tanker Patladı: 1 Ölü, 67 Yaralı

Diyarbakır Bingöl karayolunda meydana gelen kazada, LPG yüklü tanker patladı. Patlamada 1 kişi öldü, 67 kişi yaralandı.

22.07.2014 04:59  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır- Bingöl karayolu Lice ilçesi Abalı köyü girişinde seyir halindeki LPG yüklü tanker devrildikten sonra patlama meydana geldi. Tankerde bulunan LPG gazının yayılmasının ardından sıkışan gaz büyük bir gürültü ile patlarken, patlamada alev toplarının etkisi yaklaşık 400 metre çevrede bulunan 2 yolcu otobüsü ile 2 ticari araca da sıçradı.

AĞIR YARALANAN 1 KİŞİ KURTARILAMADI

Alev alan tankerin patlaması sonucu yoldan geçen iki yolcu otobüsü ile bazı araçlardaki 68 kişi yaralandı. Yaralı olarak hastanelere kaldırılanlardan 1'i yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, 67 kişinin ise tedavi altına alındığı belirtildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Ambulanslar yaralıları çevre il ve ilçe hastanelerine taşırken, Diyarbakır ve ilçelerinden giden itfaiye ekipleri ise LPG yüklü tankere müdahale ederek soğutma çalışmaları başlattı. Soğutma çalışmaları dolayısıyla Diyarbakır-Bingöl karayolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Askerin güvenlik önlemi aldığı karayolu çift şeritli olarak ulaşıma kapanırken, itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, tüm milleti üzüntüye sevk eden bir kaza yaşandığını ve bu tür kazaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Valilik bünyesinde oluşturulan kriz masasında sabahlayan Vali Kıraç, ağır yaralı olan bir vatandaşın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Kıraç, içinde ağır yaralıların da bulunduğu toplam 67 vatandaşın ise yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altında tutulduğunu dile getirdi. Yaralılar Diyarbakır ve ilçeleri ile Batman ve Bingöl ile ilçelerinde bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının ise Şanlıurfa'ya sevk edildiği bildirildi.

Patlama esnasında çıkan ses ve alevleri köyden fark ederek bölgeye geldiklerini söyleyen bir köylü, olay olur olmaz geldiklerini ancak askerin güvenlik gerekçesiyle köylülerin bölgeye girişine izin vermediğini söyledi.

"1 KİLOMETRELİK ALAN ALEV TOPUNA DÖNDÜ"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı İ. Hakkı Bilici, sıkışan gazın patlaması sonucu yaklaşık 1 kilometrelik alanın tamamen alev topuna döndüğünü söyledi. Bilici, "Şunu belirtmek isterim 45 metreküplük bir hacime sahip 22 ton LPG gazının içinde bulunduğu bir tankerin devrilmesi 500 metreye yayılan bir gazın bir anda alev alması ile büyük bir tehlike atlattık. 1 litre LPG sıvı gazın dışarı çıkışı 270 kattır, yani yaklaşık 6 milyon litre gazın alana yayılması anlamına geliyor. Geniş bir alana yayıldı, yaklaşık 1 kilometrelik bir alan tamamen alev topuna döndü. İlk ekiplerimiz 12 dakika sonra olay yerine ulaştı. Sonraki ekipler de peyderpey ulaştı. Şu an her şey kontrol altında" dedi.

TIP FAKÜLTESİ'NDE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Kazadan sonra alev topu içerisinde kalan araçlardaki yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Olayda yaralananlar, askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların büyük bölümünün götürüldüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde acil durum ilan edildi. Gelen yaralılara tedavi etmek için yoğum bakım ünitelerinde ek yataklar açılırken, bazı yaralılar ise ilk müdahalelerinin ardından yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Batman ve Elazığ'daki hastanelere nakledildi.

AMBULANS UÇAK VE HELİKOPTER TALEBİNDE BULUNULDU

Kazanın ardından Diyarbakır Valiliği'nde 'kriz masası' oluşturdu. Sağlık Bakanlığı'ndan yaralıların nakli için ambulans uçak ve helikopter talebinde bulunuldu. Bakanlık, Ankara'dan iki ambulans uçak gönderdi. Diyarbakır'da yaralıları tedavi etmek için Bingöl, Elazığ ve Elazığ'dan doktorlar takviye olarak Diyarbakır'a sevk edildi. Yetkililer, kazada yaralı sayısının yaklaşık 80 olduğunu ve bunlardan 20'sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

SÜRÜCÜ PATLAMADAN SANİYELER ÖNCE ARAÇTAN ÇIKARILDI

Devrilen ve daha sonra infilak eden LPG yüklü tankerin sürücüsünün aracın infilak etmesinden hemen önce yoldan geçenler tarafından araç içinden çıkarılarak kurtarıldığı belirtildi. Sürücünün durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile yardımcısı Fırat Anlı da Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek yaralıların durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

OLAYIN TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTI

Diyarbakır-Bingöl karayolunun 90'ncı kilometresinde LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu meydana gelen patlama esnasında alev alarak, kullanılmaz hale gelen yolcu otobüsünden yara almadan kurtulan Müslüm Görmüş, AA muhabirine, olay yerine yaklaşık 300 metre mesafede bulunan otobüste seyahat ettiğini söyledi.

Otobüs şoförünün hızı sayesinde hayatta kaldıklarını dile getiren Görmüş, patlamadan önce bulundukları otobüsün içinde yoğun gaz kokusu aldıklarını belirtti.

"ÜZERİMİZDEN ALEV TOPU GEÇTİ"

Aracı durduran şoförün kapıları açarak yolcuları tahliye etmeye başladığını kaydeden Görmüş, şunları söyledi:

''Önümüzde seyreden başka bir yolcu otobüsü vardı. İçeride yoğun bir gaz kokusu oluştu. Aracı durduran şoför kapıları açarak yolcuları tahliye etti. Otobüsten inerek korku içinde geriye doğru koşmaya başladığımız sırada şiddetli bir patlama sesi duyduk. Hemen ardından üzerimizden bir alev topu geçti. Kendimi yere atarak bekledim. Yanımdan kaçarak uzaklaşan insanların elbiselerinin yandığını gördüm. Bizim önümüzdeki otobüste bulunan yolcuların kıyafetleri neredeyse tamamen yanmıştı.''

"HEPSİ YANDIKLARI İÇİN ÇIPLAK HALDEYDİ"

Görgü tanığı Haluk Doster da patlamayı, olayın yaşandığı bölgeden 15 kilometre uzaklıktaki vatandaşların deprem etkisi şeklinde hissettiğini söyledi.

Gökyüzünde büyük bir kıvılcımın olduğunu gördükten sonra aracıyla olay bölgesine gittiğini anlatan Doster, şöyle dedi:

"Köylülerden önce olay yerine ilk ben yetiştim. 4 aracın yandığını gördüm. Yaralıların hepsi yandıkları için çıplak haldeydi. Bazı yaralılar olası bir patlamanın endişesiyle çıplak halde dağa kaçıyorlardı. Her yerden telefon sesleri geliyordu. Korkunç bir durum söz konusuydu. Olay yeri adete cehennem gibiydi."

Tanker şoförünün sızıntıyı farkedince karşı yönden gelen araçları uyardığını belirten Doster, otobüsteki yolcuların araçtan inmeye başladığı sırada patlamanın yaşandığını söyledi.

Doster, olay yerinden 3 yaralıyı kamyonetle Lice Devlet Hastanesine götürdüklerini kaydetti.

KIŞANAK VE ANLI YARALILARI ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine getirilen yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kışanak, yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Umarım can kaybı yaşanmadan bu kazayı, faciayı atlatabiliriz. Acilen yapılması gerekenler hızlı bir şekilde özellikle yanık ünitesi olan çevre illerdeki hastanelerde yer açılması ve çok hızlı bir şekilde uygun koşullarda sevklerin gerçekleşmesidir" dedi.

Anlı da 20'yi aşkın yaralının durumunun ağır olduğunu belirterek, bunların Adana'ya sevk edilmesi gerektiğini vurguladı.



SOĞUTMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu meydana gelen patlama esnasında alev alan yoldan geçen 2 yolcu otobüsü ve bazı araçların soğutma işlemi tamamlandı.

Kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunda trafik, soğutma işleminin ardından kontrollü sağlanmaya başlandı.

Lice\'de Tanker Patladı: 1 Ölü, 67 Yaralı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Lice'de Tanker Patladı: 1 Ölü, 67 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • kürd: Allah yardımcıları olsun 19 16 Yanıtla
  • sutu: cCc CİLER KÜRTLERİN BAINA GELMİŞ OLAYA SEVİNİCEĞİNİZE . . . . GİDİN YİYİYORSA IRAKTA BULUNAN TÜRKMEN KARDEŞLRİNİZE YARDIM EDİNİZ TELAFERİ İŞDİN ELİNDEN ALININIZ. . . . . . 11 17 Yanıtla
  • mutcu: DARISI SEVİNENLERİN BAŞINA . . . . AMİNN. . . . 17 10 Yanıtla
  • necomi: KÜRTLERİN BAŞINA OLAY GELMİŞ VE SEVİYORSUNUZ. . . KÜRTLER NAMUSU VE TOPRAĞI İÇİN ÖLÜR VE ŞAVAŞIR. . SİZLERE GELİNCE AMERİKA IRAKI İŞGAL ETTİ TÜRKMENLERİ ÖYLE BİR EZDİ GIKINIZ ÇIKMADI 2 DOĞU TÜRKİSTANDA ÇİNLİLER UYGURLARI EZİYOR KESİYOR GIKINIZ ÇIKMIYOR . . . TR DE BULUNAN KÜRTLER İSE ROJAVAYA GİTTİLER IRAKA GİTTİLER VE HATTA İRANA GİTTİLER SOYDAŞLARINA YARDIM ETTİLER . . . SİZLERE GELİNCE LAG LAG LAG NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE . . . . LAFIM TÜRKLERE DEĞİL cCc CİLERE YANİ ÜLKÜCÜLEREDİR. . . . 12 15 Yanıtla
  • fırtına cemal: ADİCE YORUMLAR ADİ MAHLUKLARA YAKIŞIR. . ! yaralı bütün kardeşlerime Allah'tan şifa dilerim. . ! 17 8 Yanıtla
  • urfa: 20 si ağır yaralı. Allah acil şifa ve sabır versin. . yaşamak ne zormuş be bu dünyada 14 9 Yanıtla
  • ahmet sünmez: Gurbetçi denen zat sen ne kadar yobaz bi insansin inşallah o şekilde sende yanarsin o insanların halini anlarsin 12 6 Yanıtla
  • sarı gül: gurbetçi43 sen nasıl bi zihniyetsin ya. lpg tankeri patlamış sen hala gelip devletin otobüsü molotof diion. ne alaka bu olayla. işte sizin gibi zihniyetsizler yüzünden bu ülke asla bir araya gelip kardeşçe yaşayamayacak. 10 5 Yanıtla
  • mustafa: şu Allahın işine bakın RABBİM ne büyüksün dün askerimiz şehit olduğunda burda şehit olan askerimize sevinenler izmirde deprem oluyor diye izmire dinsiz imansız diyen sahtekar imansızlar türklere bir şey olduğunda sevinç naraları atanlarrrr alooooo sizler ne zaman sevinç naraları attığınızda ALLAH dönüp dolaştırıp sizlerin başına veriyor van depreminden öncede 29 şehitimizin ardından halaylar çekip nevruz kutlayıp sevinç naraları atan vanl halkını ertesi ALLAH onlara öyle bir ders verdiki her defasında ALLAH sizleri uyarıyor sizler hala bu yaşananlardan ders almıyorsunuz 8 7 Yanıtla
  • hakan: Mucahit 61 senin insanligindan şüpe duyarim sen insan degilsin hata hayvandan da daha asagi tabaka 7 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement