Lice'de Lpg Yüklü Tankerin Patlaması - Son Dakika
Güncel

Lice'de Lpg Yüklü Tankerin Patlaması

Lice\'de Lpg Yüklü Tankerin Patlaması

Vali Kıraç: "Lice Cumhuriyet Başsavcılığı konuya el koydu, bilirkişi incelemesini yaptırdı.

22.07.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayla ilgili "Lice Cumhuriyet Başsavcılığı konuya el koydu, bilirkişi incelemesini yaptırdı. Teknik incelemeler sürüyor" dedi.

Vali Kıraç beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve İl Sağlık Müdürü Sait Avar ile valilikte düzenlediği basın toplantısında olaydan büyük üzüntü duyduklarını vurguladı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunda gece devrilen LPG yüklü tankerin yolu kapatmasının ardından yoldan geçen 2 otobüs ile bir aracın durduğunu, bu sırada sızıntı nedeniyle patlama olduğunu belirten Kıraç, bilginin ulaşmasının ardından kriz masası oluşturduklarını söyledi.

Kıraç, 65 yaralının helikopter ve ambulanslarla en kısa zamanda hastaneye ulaştırıldığını ifade ederek, yaralılardan Fikri Tertip'in (38) müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Daha iyi tedavi yapılması için yaralılardan 29'unun ambulans uçak ve ambulans helikopterle Elazığ, Batman, Adana, Erzurum, Gaziantepe, Kocaeli, Ankara, Erzurum, Şanlıurfa, Malatya ve Bingöl'e götürüldüğünü kaydeden Kıraç, "Diyarbakır'daki  35 yaralımızdan 14'ünün hayati tehlikesi var. Diğer illerdeki hastanelere gönderilen 29 yaralı arasında da durumu ağır olanlar bulunuyor" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Vali Kıraç, olayla ilgili kovuşturmaya başlandığını kaydederek, "Lice Cumhuriyet Başsavcılığı konuya el koydu, bilirkişi incelemesini yaptırdı. Teknik incelemeler sürüyor. Soruşturma sonrası ilgili adli merci gereğini yapar ve yargılama başlatılır" yanıtını verdi.

Emniyette "paralel yapı" operasyonu

Vali Kıraç, basın mensuplarının emniyette "paralel yapı" operasyonuyla ilgili sorularını, " İstanbul'da başlatılan bu operasyon, ilimizde 5 emniyet mensubu hakkında işlem yapılıyor" şeklinde cevaplandırdı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lice'de Lpg Yüklü Tankerin Patlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement