Liberya'da Başhekim Ebola Şüphesiyle Kendisini Karantinaya Aldırdı - Son Dakika
Güncel

Liberya'da Başhekim Ebola Şüphesiyle Kendisini Karantinaya Aldırdı

Liberya'da başhekim, asistanının ebola virüsü nedeniyle ölmesinden sonra kendisini 21 günlük karantinaya aldırdı.

29.09.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liberya'da ebola krizi hız kesmiyor. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği ülkede başhekim, asistanının ebola virüsü nedeniyle ölmesinden sonra kendisini 21 günlük karantinaya aldırdı.

SAĞLIK BAKANLIĞI BİNASI KAPATILDI

Perşembe günü asistanın ölmesiyle sağlık bakanlığı binası tedbir amaçlı olarak kapatıldı. Bakanlık binası Cuma günü yeniden açıldı ancak Başhekim Bernice T. Dahn'ın karantina sürecine alındığı aktarıldı.

3 BİN 83 KİŞİ EBOLA'DAN ÖLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamaya göre ülkede Ebola'ya yakalananların sayısı 6 bin 553'e çıkarken, ölenlerin sayısı 3 bin 83 oldu.

Ebola virüsünün en fazla etkisini gösterdiği Liberya'da sağlık sistemi çökerken, bir taraftan da ekonomi durma noktasına geldi. Başkent Monrovia'nın kalabalık Waterside Market'inde satışlar büyük ölçüde azaldı.

EBOLA EKONOMİYİ DE VURDU

Atlas Okyanusu'nun balıklarından, Amerika'dan ithal edilen eşyalara ve okul araç-gereçlerine kadar hemen herşeyin satıldığı çarşı, Ebola'dan sonra can çekişmeye başladı. Liberya'da okulların salgından dolayı açılamaması ve işsizliğin had safhaya çıkması ile pazardaki esnaf bazen tek bir satış yapmak için günlerce beklemek zorunda kalıyor.

LİBERYA YARDIM BEKLİYOR

Ölümcül Ebola virüsünden dolayı okulların açılamaması eğitime büyük darbe vurduğu gibi esnafı da olumsuz etkiledi. Mart ayında patlak veren Ebola salgını, yaklaşık 80 bin insanın yaşadığı West Point bölgesinde halkın son umudu pirinç gibi gıdalar dağıtan yardım kuruluşları. Günde 20-30 yeni Ebola vakasının görüldüğü Liberya'da yüz binler acil yardım bekliyor.

Liberya\'da Başhekim Ebola Şüphesiyle Kendisini Karantinaya Aldırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Liberya'da Başhekim Ebola Şüphesiyle Kendisini Karantinaya Aldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement