LGBTİ'lerden İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

LGBTİ'lerden İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu

LGBTİ\'lerden İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu

LGBTİ Dernekleri, Taksim'de 13. düzenlenen "LGBTİ Onur Yürüyüşü"ne yapılan polis müdahalesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

02.07.2015 15:26  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komitesi, Lambda İstanbul LGBTİ Derneği ve Ankara Pembe Hayat LGBTİ Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu 9 dernek, Taksim'de 13. düzenlenen "LGBTİ Onur Yürüyüşü"ne yapılan polis müdahalesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dernek üyeleri, suç duyurusu öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Topluluk, Türkçe ve İngilizce "Buradayız, alışın, gitmiyoruz" yazılı pankart açarak, "Eşcinseller susmayacak" sloganları attı.

"DEVLET YETKİLİLERİ DİN ALİMİ GİBİ..."

Grup adına Avukat Yasemin Öz yaptığı açıklamada, LGBTİ bireylerin barışçıl bir gösteri için toplandıkları sırada, polisin plastik mermi, biber gazı, tazyikli su ve cop kullanarak hukuka aykırı müdahalede bulunduğunu belirtti.



Öz, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun İstanbul Valisi ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak, "İstanbul Valisi yürüyüşün engellemesine Ramazan ayını gerekçe göstermiş. Bu nedenle yürüyüşün iptal edilmesi kabul edilemez. Devlet yetkilileri müslümanların yerine geçip din alimi gibi hangi yürüyüşün Ramazan'da yapılıp yapılamayacağına dair karar veremezler. Ramazan'da yapılırsa toplumun bundan rahatsız olacağını var sayma hakları yoktur. Çünkü yürüyüşün içinde Müslüman, Hristiyan, Yahudi inançlı inançsız bir çok LGBT mevcuttur. Hiç kimse kimsenin hakkında karar alamaz. Hele laik bir devlette din alimi gibi hareket etmelerini hukuk kabul etmez. Bu nedenle hiçbir gerekçe olmadan yürüyüşümüze saldıran ve engelleyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.



SUÇ DUYURUSU...

LGBTİ aktivistleri ve dernekleri adına avukatları tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, haftalar boyunca kamuoyuna ilan edilmek suretiyle duyurulan ve basına yansıyan haberler ile de gerçekleşeceği bilinen "LGBTİ Onur Yürüyüşü"nün, İstanbul Valiliği'nce önceden bildirimde bulunulmaksızın engellendiği belirtildi.

Dilekçede "Valiliğin hukuka aykırı emri kolluk kuvvetlerinin kitleye karşı orantısız ve ölçüsüz güç kullanmasına sebebiyet vermiştir. Kısacası Valiliğin yürüyüşe ilişkin engellemesi hukuk dışıdır, uluslar arası sözleşmeler ve Anayasa başta olmak üzere, gösteri yürüyüşlerini düzenleyen tüm mevzuata ve konuya ilişkin yüksek mahkeme kararlarına aykırıdır" denildi.

"NE HAKLARI NE DE YETKİLERİ VAR"

Dilekçede, "Zira yürüyüşün engellenmesinin gerçek nedeni, İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından HDP İstanbul milletvekili Sn. Av. Filiz Kerestecioğlu'na telefon konuşmasında şifahen, 'Etkinliğin LGBTİ bireyler tarafından yapılması ve Ramazan ayına denk gelmesi' olarak bildirilmiştir. Devlet yetkililerinin Müslümanlar ile LGBTİ' leri karşıt iki grup gibi varsaymaya ne hakkı ne de yetkisi bulunmamaktadır. Bu varsayımın gerçek ile yakından veya uzaktan alakası dahi yoktur. Aksine, LGBTİ örgütler başörtüsü yasağının eşitlik bağlamında kalkması konusunda daimi olarak mücadeleye destek vermişlerdir" denildi.



Şüphelilerin, "Kasten yaralama", "İşkence", "Eziyet", "Kötü muammele, cebir", "Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması", "Görevi kötüye kullanma", "Kanuna aykırı emir vermek ve yerine getirmek", "İfade özgürlüğünün kullanımını engelleme", "Toplantı ve gösteri yürüyüş hakkının kullanımını engelleme" ve "Hürriyeti tahdit" suçlarından yargılanması istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel LGBTİ'lerden İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Gerçekler: Cehennem iyiki var 10 1 Yanıtla
  • esr@rengiz: zalimler icin yasasin cehennem 2 0 Yanıtla
  • Verecen corloyu: Anayasanın 34.maddesi bu topları içeri alacan , verecen corloyu,vercem corloyu rengarenk devrim olacak. 1 0 Yanıtla
  • Gardırop fuat: İğrenç mahluklar 0 0 Yanıtla
  • dadas: chplilere bak sen.d 0 0 Yanıtla
  • talha: Sezen toplarla yuruyus senin beyninde kisadevre yapti heralde 0 0 Yanıtla
  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek
    12:43 Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in gücünü inovasyondan alan kalkınma stratejisine bağlı kalacağını ve bilimsel ve teknolojik inovasyonlar yoluyla endüstriyel inovasyonu teşvik edeceğini belirtti. Zhao ayrıca, Çin'in diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye, yeni ekonomik büyüme noktaları geliştirmeye ve yapay zeka sektörünün sağlıklı gelişimini teşvik etmeye istekli olduğunu vurguladı.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı
    12:42 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla Merkez ve İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odaları başkanlarıyla mutabakat imzaladı. Mutabakatta, Aras'ın seçim çalışmalarında sık sık dile getirdiği ücretsiz ulaşımda şoför esnafının mağdur edilmemesi, taksi bekleme yerlerinin belirlenmesi, ekonomik sebeplerle taşımacılık faaliyetlerini bırakmak zorunda kalan toplu taşıma esnafının yeniden faaliyetlerine başlaması için desteklenmesi maddeler arasında yer aldı.

  • Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız
    12:42 Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacaklarını söyledi. Bozbey, Küçükbalıklı Mahallesi'nde halka hitap ederek destek istedi ve mahallenin sorunlarına vakıf olduklarını belirtti.

  • Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor
    12:42 Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor

    Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollarda asfalt kaplama çalışması yaparken, mahalleleri de yeni bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement