Leyla Zerger Sidal'la Macera Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Leyla Zerger Sidal'la Macera Devam Ediyor

Leyla Zerger Sidal\'la Macera Devam Ediyor

2011 yılında yayınlanan ilk romanında okuyucusunun bir anda dünyaca ünlü Dan Brown ve Grange ile kıyasladığı Leyla Zerger Sidal'ın devam kitabı 23.10.2012 raflarda yerini buldu.

26.07.2013 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Leyla Zerger Sidal'ın kaleme aldığı "Ölümü Seçmek" serisi "23.10" ve "23.10.2012" isimli 2 ayrı kitaptan oluşuyor. Yazar akıcı bir dilde kaleme aldığı romanında dinde fanatizmin ne denli büyük toplumsal yaralar açabileceğinin, genç nesiller üzerine ne kadar acımasız oyunlar oynanabileceğinin altını çiziyor.

İlk kitapta romanın kahramanı Elif Seba, gerçeğin peşine düşüp Lizbon ve Paris'e gidiyor. Bambaşka bir karakter ve sürpriz bir gerçekle yine İstanbul'a dönüyor. Devam kitabı olan 23.10.2012 ise akıllardaki soruların yanıt bulduğu ve maceranın temposunun hiç bitmediği Barselona, Singapur ve İstanbul üçgeninde geçiyor.

"Bir yerde bulunmadan, kokusu yüzünüze çarpmadan orada yaşanabilecek hiç bir duygu olamaz." diyen Leyla Zerger Sidal romanındaki her mekânı gidip görerek ve hissederek yazdığının da altını çiziyor. Böylece seyahat etmenin en az okumak kadar insan ruhunu beslediğini de söyleyen yazar, kitabı ile ilgili olarak ayrıca; " Türkiye'de çok fazla kadın yazarın yer almadığı bir dalda, bildiklerim, araştırdıklarım ve hayal ettiklerimle ortaya çıkan bilim kurgu polisiye bir hikayeyi elinizden bırakamadan okuyacaksınız. Hatta kendinizi bir film izler gibi hissedeceksiniz. Kitap bittiğinde ise aslında birçok başlık içerdiğini fark edeceksiniz. Siyaset, psikoloji, dram, aile ilişkileri ve aşk bu macerayı oluşturan unsurlar. Ancak siz kendi algınızda hangisi ağır basıyorsa onları hatırlayacaksınız." diyor.

Olaylar öylesine kurgulanmış ki okuyucu 'Gerçeklik payı var mı?' diye sormadan edemiyor. Kendisine en çok sorulan sorular da bunun kanıtı gibi. Leyla Zerger Sidal okuyucularının en fazla "Obsesif misiniz?" "Hafıza gerçekten silinebilir mi?" ve "Kitabın filmi yapılacak mı?" diye sorduklarını belirtti.

Leyla Zerger Sidal şu anda Kafkasya'dan göç eden bir kahramanın hikâyesini anlatan bir roman üzerine çalışıyor ve anlattıklarından yine temponun yüksek olacağını düşünüyoruz.

Basından aldığı övgülerle yola çıkınca Leyla Zerger Sidal'ın farklı ve dikkat çeken tarzıyla yepyeni bir yazar olarak aramıza katıldığını ve özellikle yüksek tempolu roman seven okuyucunun çok ilgisini çekeceğini söylemek mümkün.

ÖLÜMÜ SEÇMEK 1

23.10

Hafızayla tehlikeli oyunlar,

anılar ve gerçekler arasında kurgulanmış;

hatırlamak, yaşamak ve ölmek üzerine

bir roman, bir macera, bir bakış

Unutmak, bir daha asla hatırlamamak için hafızanı bile sildirmeyi göze alacağın sır ne olabilir? Nedir seni sen olmaktan bile vazgeçiren şey Elif?

Elif, büyük bir sırrı kendisinden bile saklamak için akla gelmeyecek bir yöntem seçiyor. Hafızasını sildirip, bir başka Elif'in hayatını yükletiyor. Artık bir genetik mühendisi değil, İngilizce hocası; bir realist değil, takıntılı bir kadın.

Bu sırrın ve Elif'in peşindekiler ise amaçlarına ulaşmak için her yolu deniyor. Onlar için en önemli şey Elif'in yaşaması ve hatırlaması. Sonra da kendi taraflarını seçmesi.

Üç büyük örgütün ortak hedefi olmak ve hâlâ dahi kalmak, Elif'i kimsenin öngöremediği bir maceraya sürüklüyor.

Onu İstanbul'dan ayırıp, Lizbon ve Paris'e götüren sadece içgüdüleri miydi yoksa bir tuzağın içine doğru mu çekiliyordu?

ÖLÜMÜ SEÇMEK 2

23.10.2012

İntikamla görev,

akılla duygular arasında;

öldürmek, ölmeyi dilemek ve gücün içimizdeki yıkımı üzerine,

bir roman, bir macera, bir bakış

Ölümü Seçmek serisinin ikinci kitabında Elif Seba'nın yüreğinde intikam, avuçlarında dünyanın en büyük acıları var. İstanbul, Barselona ve Singapur'da herkesi şaşkınlığa uğratacak bir maceraya sürükleniyor. Hayatta kalmak artık Elif ve Seda için aynı anlamı taşıyor.

Ve başarı sadece ölüm vaadediyor...

Elif;

"Ben artık en tehlikeli diye isimlendirilen insanlar statüsündeydim. Ben artık kaybedecek bir şeyi olmadığı için her deliliği yapabilecek bir kadındım."

Seda;

"Ben o kadar şiddetli rüzgârlar hapsettim ki içime, etrafta ne var ne yoksa savuracak güçte artık sessizliğim. Şimdi ise esmek zamanı. 'Sus' deme bir daha bana. Ben yönetirim kelimelerin güçlerini, ben bilirim ağzımdan çıkmadan o kelimeye vereceğim silahları. Öyle silahları var ki her hecemin, kimilerinin alnında kan damlası, kimilerinin yüreğinde çiçek olurlar. Sakın, ama sakın bir daha bana 'Sus' deme. Kimse demesin. Bundan sonra dinlemem başkalarını bilesin."

BASINDAN ÖVGÜLER

"Leyla Zerger, "Yirmi Üç On"un bu ilk kitabında kahramanı Elif'i, başına gelen her felaket ile aslında düşündüğünden çok daha karmaşık bir çıkmazda gezdiriyor. Bu Türkiye sınırlarını aşan kovalamacada yazar, okuyucularını işin içine siyasetin de karıştığı bir maceraya davet ediyor."

Cumhuriyet Kitap

"Leyla Zerger, bizi hiç bilmediğimiz, belki de ilgilenmediğimiz başka dünyalarla tanıştırıyor ve bunu yaparken de nefessiz kalmamıza neden oluyor."

Vatan Gazetesi/Mustafa Mutlu

"İyi ve kötünün çıkışının aynı olduğu, birbirlerinden kopamayacak kadar girift halini, inanılmaz bir tempo, lezzetli bir anlatımla kurgulayan Leyla Zerger'e kocaman bir bravo…"

Güneş Gazetesi/ İdil Çeliker

"Dahi bir kadın, gizli bir formül, büyük hırslar ve sürpriz ama sabırsızlıkla devamını bekleten bir son… İstanbul, Lizbon ve Paris'te birbirini nefes nefese takip eden olaylar,  merak uyandırıcı bir anlatım ve sürükleyici bir kurgu ile Elif'i gerçek kimliğine adım adım yaklaştırıyor."

İndigo/ Mehmet Karaarslan

ve hatta

"bu yazın benim açımdan süpriz kitabı.tarz olarak dan brown ve grange arasında denilebilir. dengeli bir karışım olmuş, detaylar oldukça güçlü ama dan brown kadar detaya boğulmuyor veya grange gibi kitabın sonlarında konu dağılmıyor."

Ekşi Sözlük/ Encarta

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Leyla Zerger Sidal'la Macera Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi yaralandı
    18:19 Karabük'te meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi yaralandı

    Karabük'te meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. İlk kazada M.Ö. (65) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi ve sürücü yaralandı. İkinci kazada ise A.G. idaresindeki traktör önce park halindeki bir otomobile çarptı, ardından yol kenarındaki duvara çarptı ve traktör sürücüsü yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

  • Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara Garı'ndan Diyarbakır'a Ulaştı
    18:18 Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara Garı'ndan Diyarbakır'a Ulaştı

    Turistik Diyarbakır Ekspresi, tarihi Ankara Garı'ndan başlayan seferi sonucunda Diyarbakır'a ulaştı. 180 kişi kapasiteli tren, yolculara tarihi ve kültürel değerler ile doğa harikası manzaraları görme imkanı sağladı. Diyarbakır'a gelen tren, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Yarın ise tren Ankara'ya doğru yolculuğuna devam edecek.

  • Isparta'da aynı noktada meydana gelen 2 trafik kazasında 10 kişi yaralandı
    18:14 Isparta'da aynı noktada meydana gelen 2 trafik kazasında 10 kişi yaralandı

    Isparta'da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında toplamda 10 kişi yaralandı. İlk kazada 3 kişi, ikinci kazada ise 7 kişi yaralanırken, yaralılar Isparta Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

  • Afyonkarahisar'da Yolcu Treni Tıra Çarptı: Sürücü Hafif Yaralandı
    18:14 Afyonkarahisar'da Yolcu Treni Tıra Çarptı: Sürücü Hafif Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde yolcu treni, hemzemin geçitte seyir halinde olan bir tıra çarptı. Kazada tır sürücüsü hafif yaralandı ve olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ayakta tedavi edildi.

  • Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    18:13 Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Yozgat'ın Çandır ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şüpheli H.S.H, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada 1269 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu imal ve ticareti yapmak ve kullanmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.


Advertisement