Levi's Çorlu'daki Fabrikasını Kapattı - Son Dakika
Ekonomi

Levi's Çorlu'daki Fabrikasını Kapattı

Levi's ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss, Çorlu'daki üretim tesislerinin bugün itibari ile kapatıldığını açıkladı.

30.09.2014 17:53  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Levi’s ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss'dan kritik bir açıklama geldi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada Çorlu'daki üretim tesislerinin bugün itibari ile kapatıldığı açıklandı. 677 kişi kademeli olarak işten çıkarılacak. Şirket Çorlu'daki fabrikayı 1986'da açmıştı.

3 AY İÇERİSİNDE AŞAMALI OLARAK SONLANDIRILACAK

Şirketten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Levi Strauss & Co. (LS&Co.) Çorlu'daki üretim tesislerindeki operasyonlarını durdurduğunu bugün itibariyle açıkladı. Önümüzdeki 3 ay içerisinde yaklaşık 677 çalışanının görevi, aşamalı olarak sonlandırılacaktır.

Levi Strauss&Co., incelenen süreçte ve gerçekleştirilen analizler sonucunda, kendisine ait olan ve üretim faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu'daki fabrikayı ek kapasitesi olan dış yüklenicilere taşıyarak finansal olarak sürdürülebilir ve esnek bir iş modelini uygulamaya karar vermiştir.

"TİCARİ OPERASYONLAR İLE İLGİSİ YOKTUR"

Bu kararın Türkiye'deki ticari operasyonlar ile hiçbir ilgisi yoktur. LS&Co., kendi satış ağına bağlı kaldığı kadar Levi’s® ve Dockers markalarının büyümelerine her zaman destek olan, birlikte yakın çalıştığı perakendeci toptancı ve bayiilerine de bağlı kalacaktır. En son açılan mağazalar ile birlikte Levi Strauss & Co tüketicinin taleplerine cevap vermek amacıyla doğru yatırım fırsatlarını aramaya da devam edecektir.

LS&Co. şirket değerlerine göre, bu karardan etkilenecek olan bütün çalışanlara adil davranılacak ve çalıştıkları yıla orantılı olarak tüm hakları kendilerine ödenecektir."

SİPARİŞLERDE AZALMA VAR

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Rıdvan Budak, Levi’s Türkiye’nin aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada “Ciddi bir daralma var. Siparişlerde azalma olduğunu, işveren temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde dile getiriliyor. Sıcak para ile ekonominin dönmeyeceğini bizzat reel sektör temsilcileri söylüyor. Hükümet ve ilgili bakanlıklar gerekli tedbirleri hızla almalı. Türkiye sanayisi 2001 ve 2008’de olduğu gibi bir sıkıntı yaşayabilir. Kapatma niyeti olan bir çok işyeri var” dedi.

Levi\'s Çorlu\'daki Fabrikasını Kapattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Levi's Çorlu'daki Fabrikasını Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • 200 LİRA: 200 liraya kot satarsanız olacağı bu, biraz waikikiyi örnek alın, istanbul ankara zenginlere nasıl mal satarız diye düşündünüz ve battınız, bu halkı hiç anlamadınız, halkı biraz anlasaydınız iktidar bile olurdunuz. . 35 6 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: 100tl kot diğerleri 40 50 tl normal 17 3 Yanıtla
  • gürhan yılmaz: yazdığınız yorumlara bakın fabrikayı kapatmaları artık türkiyede levis satılmayacak anlamına gelmiyor yalnız işsizlikte 677 kişi daha işsiz kaldı anlamına geliyor 6 0 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement