Levent-hisarüstü Metro Hattı Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Levent-hisarüstü Metro Hattı Açılış Töreni

Levent-Hisarüstü Metro Hattı açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

19.04.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Levent-Hisarüstü Metro Hattı açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ile İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Törende ilk açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. "Ulaşımda yeni bir hat daha devreye giriyor" diyerek sözlerine başlayan Başkan Topbaş, "Megakentlerin en büyük sorunları ulaşımdır. Göreve geldiğimizden itibaren İstanbul'un ulaşım master planlarını yaparak çalışmalarını gerçekleştirdik. Belediye başkanlığında başlattığımız yerel yönetim vizyonu ile ekibimizle birlikte İstanbul'da hizmet vermeye devam ediyoruz. Ulaşımda başta metro olmak üzere, metrobüs, deniz sistemleri, farklı çalışmaları devreye soktuk. Bir entegrasyon gelişti, sistem birbirine bağlandı. Bugün burada açılışını yapacağımız Levent - Hisarüstü Metro Hattı, daha sonra ihalesi yapılacak Hisarüstü - Aşiyan'a inecek olan teleferik ile insanlarımız denize ulaşabilecek, oradan da Anadolu yakasına geçecek. Sistem birbirini tamamlar hale geliyor" dedi.

Başkan Topbaş, "2019'da İstanbul'u 400 kilometreyi aşkın raylı sistemle buluşturmuş olacağız. Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 4 tane hat müjdesi vermiştik. Mecidiyeköy Kabataş hattının ihalesi bitti ve devreye giriyor. Bu, Bağcılar'da yaşayan insanların denizle buluşması demektir. Bağcılar'a deniz götüremedik ama Bağcılarlıları denize ulaştırıyoruz. İkitelli Ataköy hattı çok önemli bir hat. Bostancı - Dudullu hattı da çok önemli bir hat. Hep diğer metro hatlarını birbirine bağlayan önemli bilezikler. Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı metro hattı var. Bunlar devreye girdikçe İstanbul'da milyonlarca insan yer altından kent içindeki ulaşımı gerçekleştirecek" diye konuştu.

"Ulaşım yatırımlarımız toplam 32 milyar TL" oldu diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şehir medeniyet ölçüsü, o şehirde yaşayan insanların toplu taşıma kullanma oranına da bağlıdır. Bugün kaliteli otobüslerimizle hizmet veriyoruz. Metroda gecikmişiz. 1873'te başlayan Tünel dediğimiz sistemin ötesine ciddi bir çalışma yapılmamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde bitirilen 8,5 kilometrelik hattan sonra bize düşen İstanbul'u yer altından demir ağlarla örmek oldu. Ulaşım yatırımlarımız toplam 32 milyar TL. Hamdolsun kaynakları doğru kullanıyor, insan zaman ve para yönetimindeki başarımız bu şehri dünya ile buluşturdu. Artık İstanbul'da lale zamanı."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ardından kürsüye davet edilen Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ise "Hem denizin, hem kararın altından ve üstünden metrolarla, tünellerle, otoyollarla yeniden örüyoruz. Bu kapsamdaki projelerimizden birisi olan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda Levent-Hisarüstü Hattı ile İstanbul'da halen 142 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 146 kilometreye çıkarıyoruz. Levent-Hisarüstü arasını 6 dakikaya indiren bu hat dünyada eşine az rastlanan türden. 28 aydan kısa sürede yerli üretilme tek tüplü tasarlanmıştır. Hattın güvenliği için 8 binin üzerinde test sürüşü gerçekleştirildi. İstasyonlar gökkuşağı temalı estetik bir görüntü oluştu. Metro hattını kamulaştırma gerektirmeden inşa etmiş bulunuyoruz" dedi.

Bakan Bilgin, "Şu anda İstanbul'da inşaatı devam eden raylı sistem hatlarının 85 kilometresini bakanlık olarak biz gerçekleştiriyoruz. Bakırköy - Bahçelievler - Kirazlı Metro Hattı ile, Sabiha Gökçen - Kaynarca Metro Hattının ihalelerini bitirerek yer teslimlerini yaptık. 20 kilometre uzunluğundaki Yenikapı İncirli ve İncirli Sefaköy metrolarının ihalelerini gerçekleştiriyoruz. Halkalı ile Gebze arasındaki banliyö hattının genişletilmesi ve metro standardında yenilenmesi ve bu hatların Marmaray ile entegrasyonuna yönelik çalışmalara devam ediyoruz. 3. Havalimanını Gayrettepe'ye bağlayacak 35 kilometrelik metronun proje çalışmalarını başattık. Dünyada bir ilk olacak şekilde İstanbul boğazını hem karayolu hem raylı sistemle tek tüple geçecek 3 katlı tünelin ihalesine bu yıl çıkacağız. Bu proje ile günde 6.5 milyon kişinin kullanacağı toplam 9 farklı raylı sistemi, E-5, Tem, Kuzey Marmara otoyolunu birbirine bağlayacağız inşallah" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Levent-hisarüstü Metro Hattı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu
    16:13 Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu

    Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken zibidiler' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dernek başkanı, Özel'in haddini aşan açıklamalarını kınayarak özür dilemesini beklediklerini belirtti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor
    16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni eski ihtişamına kavuşturacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bursa'ya 3 yeni meydan, 9 bin metrekare yeşil alan, 12 bin 500 metrekarelik yeraltı kapalı otoparkı kazandıracaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, Bursa'ya yapılan diğer yatırımları da anlattı.

  • Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    16:03 Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 'Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi. İlçede 128 sandıkta 36 bin 689 seçmen oy kullanacak ve seçim günü 90 emniyet, 40 jandarma personeli görev yapacak. Kaymakam Öztürk, Karapınarlıların özgürce oy kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.


Advertisement