Levent Gültekin: Öcalan'ın İçeride Kalmasının Bir Anlamı Yok - Son Dakika
Güncel

Levent Gültekin: Öcalan'ın İçeride Kalmasının Bir Anlamı Yok

Gazeteci Levent Gültekin, çözüm süreciyle ilgili açıklamasında "Kardeşlik ortamı oluşacaksa, Öcalan'ın içeride kalmasının hiçbir anlamı yok." dedi.

22.10.2014 09:17  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Levent Gültekin, Türkiye'nin Öcalan'ın özgürlüğüyle ilgili tartışmaları geride bırakması gerektiğini söyledi. Türkiye'de cezaevinde olması gereken binlerce kişinin elini kolunu sallayarak dolaştığı bir dönemde, Öcalan'ın cezaevinde olmasının da ayrı bir çelişki ve haksızlık olduğunu iddia eden Gültekin, Erdoğan'ın Kobani ve PYD konusundaki açıklamalarını ise eleştirdi.

Levent Gültekin, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, çözüm süreci ve Kobani'deki PYD-IŞİD çatışmasını değerlendirdi. Ortadoğu'nun giderek bataklığa dönüştüğünü söyleyen Gültekin, Türkiye'nin bölgedeki politikalarını eleştirdi.

ÖCALAN İLE MÜZAKERE

Çözüm sürecinde Öcalan'ın pozisyonuyla ilgili de oldukça ilginç açıklamalarda bulunan Gültekin, yeni durumda Türkiye'nin Öcalan ile müzakere masasına oturabilme noktasına gelmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin bu saatten sonra Öcalan gibi bir tartışmayı geride bırakması gerektiğini de anlatan Gültekin canlı yayında şunları söyledi: "Türkiye'nin Öcalan ile müzakere masasına oturabilme noktasına gelmesi lazım. Türkiye'nin artık Öcalan'ın cezaevinde kalıp kalmaması tartışması gerekiyor. Bunu şundan söylüyorum: Türkiye'de hapiste olması gereken o kadar insan var ki, elini kolunu salayarak dolaşıyor. Bu anlamda Öcalan'ın cezaevinde kalması başlı başına haksızlık bu durumda.

"ÖCALAN'IN İÇERİDE KALMASININ ANLAMI YOK"

Türkiye'yi devlet olmaktan çıkaran, toplum olmaktan çıkaran, şehirlerini mahveden bir sürü insan elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Öcalan'ın eğer bu saatten sonra gerçekten bir barış, kardeşlik ortamı oluşacaksa, Öcalan'ın içeride kalmasının hiçbir anlamı yok.

"DEVLET OLMAKTAN ÇIKTIK"

Burada Türkiye'nin son 50 yıldır yönetiminde bulunmuş herkesi kastediyorum. Kim şehirlerimizi şehir olmaktan çıkarmışsa, kim toplumumuzun arasında nifak soktuysa. Huzurumuz kalmadı. Devlet olmaktan çıkmışız.

"ONURUM KIRILIYOR, HAYSİYETİME DOKUNUYOR"

Yani Cumhurbaşkanı söylediği bir cümleyi 12 saat sonra yemiş olması, benim için onur kırıcı bir durum. Bu ülkenin vatandaşıyım, onurum kırılıyor. 12 saat önce koridor açmayacağız, PYD'ye şu yapılmayacak dedikten sonra, belki koridor açması doğru olabilir onu söylemiyorum, bu kadar öngörüsüz bir devlet pozisyonda olması haysiyetime dokunuyor. Böyle devlet olmaz."

Levent Gültekin: Öcalan\'ın İçeride Kalmasının Bir Anlamı Yok
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Levent Gültekin: Öcalan'ın İçeride Kalmasının Bir Anlamı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • asi: Sayin öcalan her zaman süper bir beyindi yinede öyledir!!! 6 23 Yanıtla
  • jiyan: bu ülkede kafası çalışan vatan hainidir. . . . nazım hikmet. . . yılmaz güney. . . ahmet kaya. . . yaşar kemal. . . hatta orhan pamuk. . . türkiyede yetişen büyük insanlar. . . . ama devletin yanında da kalkın yüzde yetmişine de sorsanız bunlar vatan hainidir ve katledilmeleri gerekişr. . . . bu kafayla bizim geleceğimiz yer aha burasıdır. . . . finalimiz ise işit tir. . . . 15 4 Yanıtla
  • KADİR: BEN 2 YILDIR SÖYLÜYORUM AKPKK APOYU ÇIKARTACAK, ERDOĞANIN TAKTİĞİ ÖNCE BİR LAF ATIYOR ORTAYA TEPKİ OLMAZSA ONU UYGULUYOR. GÖRECEKSİNİZ SON ZAMANLARDA ÖCALAN ADI ÇOK ZİKREDİLİYOR, YAKINDA YERİ DEĞİŞECEK SONRADA ÇIKARACAKLAR, AKP KOYUNLARI DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİKÇE ERDOĞAN DAHADA SERT VURUYOR 10 4 Yanıtla
  • 0: Hadi oradan ip daha mantıklı olur. 7 4 Yanıtla
  • samsun_davud: BENİM KARNIM BUNLAR KALDIRACAK KADAR GENİŞ DEĞİL. . . 8 2 Yanıtla
  • harputlu: Karakterden yoksun vatan haini. allah sizi bildiği gibi etsin. 8 2 Yanıtla
  • SAKARYALI: SANAMI KALDI BU İŞLER SANKİ BU ÜLKEYİ SEN YÖNETİYORSUN HERKES HADDİNİ BİLECEK 6 3 Yanıtla
  • ömer: eee doğru demiş valla içerde benim vergimle adam paşalar gibi besleniyor hizmet ediliyor adamın bir dediğini iki etmiyorlar içerden bir emir veriyor kan gövdeyi götürüyor bu adamı ya idam etsinler yada salsınlar salsınlarki millette bunun icabına baksın biran önce içerdeki saltanatını dışarda hayatta bulamaz bu deyyuz kürtler pkklılar en ufak şeyde bu katili bahane yapıp sokaklara dökülmüyolarmı zaten çıkacak adam yavaş yavaş milleti alıştıra alıştıra her pisliği yapıyor devlet salın köpeği bakalım sonu nolacak 7 1 Yanıtla
  • vatandaş: Doğru söylüyorsun 35 000 şehit verilmiş boşa verilmiş bu durumda şehit oldukları bile soru işaretli tek doğru Öcalan. . . . Öcalan'da zaten Kürtler memur- savcı hakım doktor vekil başbakan Cumhurbaşkanı olmadığı okuma özgürlükleri elinden alındığı azınlık muamelesi gördüğü için daga çıkmış o kadar insanı öldürmüş öldürülmesine emir vermiş. . . tezinize göre adamlar haklı haklarını alıyorlar salı verin gitsin yada İmarlı da villa yapın adamcağıza 6 1 Yanıtla
  • hürriyet: onu çıkarıp seni koyalım. . . . kardeşlikmiş. . . kürtler türkler kardeş zaten ama pkklılarla kürtler bile kardeş değil. . . git TSK ya sor neden pkkyı bitirmedi diye. . . . . . bunlar doymaz emin ol başka başka isterler yağmacılar 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.

  • AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı
    13:02 AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde depremin izlerini silmek için çalıştıklarını ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

  • Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    12:59 Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, bir iş yerinden çıkış yaptığı sırada durdurulan H.Ö'nün üzerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu hap, hassas terazi ve silah fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

  • Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'
    12:59 Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'

    Ankara'da CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, AKP'li önceki başkan Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde devraldıklarını söyledi. Beşikçioğlu, 'Bu manada şanslı belediyelerden biriyiz' dedi.

  • Ankara'da otomobil otobüs durağına çarptı: 3 kişi yaralandı
    12:58 Ankara'da otomobil otobüs durağına çarptı: 3 kişi yaralandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, otobüs durağına çarptı. Kazada ağır toplam 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
    12:58 Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

    Yozgat'ta yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.G. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, E.G. serbest bırakıldı.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.


Advertisement