Lenfoma Hastası Yunus'a Örnek Destek - Son Dakika
Güncel

Lenfoma Hastası Yunus'a Örnek Destek

Lenfoma Hastası Yunus\'a Örnek Destek

Aydın'da lenfoma hastalığına yakalanan 17 yaşındaki Yunus Gökçük'e moral ve motivasyon desteği için okul arkadaşları seferber oldu.

09.04.2015 18:32  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, insan vücudunun bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenf sisteminden gelişen kanser türü olan Lenfoma hastalığına yakalanan 17 yaşındaki Yunus Gökçük'e moral ve motivasyon desteği için okul arkadaşları seferber oldu.

Okul bahçesinde bedenleriyle Yunus'un adını yazan öğrenciler, "İyi olacaksın" sloganları attı. Yüksek bir noktadan görüntülen o anları sosyal medya üzerinden izleyen Yunus Gökçük'ün çok mutlu olduğunu belirtildi.

Emel- Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yunus Gökçük, yaklaşık bir ay önce karnında şişlik olduğunu fark ederek doktora gitti. Yapılan tahlillerden sonra Gökçük'e Lenfoma teşhisi konuldu. İzmir ve Aydın'daki çeşitli hastanelerdeki muayenelerinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ilaç tedavisine alındı. Yunus Gökçük'ün doktorları, moral ve motivasyonunu bu hastalığı yenmesinde çok önemli olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine Yunus Gökçük'ü seven öğretmen ve arkadaşları, moral seferberlik ilan etti. Okul bahçesinde bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, bedenleriyle Yunus'un ismini yazdı. Yüksek bir noktadan görüntülen o anları sosyal medya üzerinden izleyen Yunus Gökçük, mutlu oldu. Ayrıca hastane bahçesinde, gencin odasının önünde bu sefer isminin baş harbi 'Y'yi bedenleriyle yazan öğrenciler, bir süre "İyi olacaksın" sloganı attı. Moral ve motivasyonunu yüksek tutulan Yunus Gökçük'ün tedaviye olumlu sonuç verdiği ve durumunun iyiye gittiği belirtildi.

LENFOMA NEDİR?

Lenfoma lenfositlerin oluşturduğu bir kanser tipidir. Lenf dokusunun habis tümörüne verilen genel bir isimdir. Kanser ya normal hücrelerin hızla çoğalması veya normal lenfositlere göre daha uzun süre yaşamaları ile oluşur. Malign lenfoid hücreler de normal lenfositler gibi lenf düğümü, dalak, kemik iliği, kan ve diğer organlarda çoğalır. Lenfoma; Hodgkin lenfoma ve Hodgkin dışı lenfoma adı altında iki büyük gruba ayrılır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lenfoma Hastası Yunus'a Örnek Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement