Ölen Madencinin Ailesine 'Dul ve Yetim' Aylığı Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Ölen Madencinin Ailesine 'Dul ve Yetim' Aylığı Bağlandı

Ölen Madencinin Ailesine \'Dul ve Yetim\' Aylığı Bağlandı

Karaman'da günler sonra kömür ocağından cansız bedeni çıkarılan Tezcan Gökçe'nin eşi ve 2 çocuğuna SGK tarafından 1349 lira dul ve yetim aylığı bağlandı.

26.11.2014 15:06  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim'de su baskınına uğrayan madende 17 arkadaşıyla mahsur kalan ve günler sonra kömür ocağından cansız bedeni çıkarılan Tezcan Gökçe'nin eşi ve 2 çocuğuna Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 1349 lira dul ve yetim aylığı bağlandı. Oğullarından kendilerine de maaş bağlanması talebinde bulunmayan Ayşe ve Recep Gökçe çiftinin 2005 yılından bu yana 65 yaş üstü kişilere verilen 140 lira 'yoksulluk aylığı' aldıkları belirtildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI BİTİNCE DİĞER 8 İŞÇİYE DE BAĞLANACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ermenek'teki Has Şekerler Maden Şirketi'ne ait kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden, cenazeleri çıkartılan 10 işçiden yeterli prim gün sayısı bulunmayan İsa Gözbaşı dışındakilerin yakınlarına maaş bağlandı. Halen ocakta mahsur olan 8 işçinin yakınlarına maaş bağlanması da arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek.

Yaşamını yitiren işçilerden 39 yaşındaki Tezcan Gökçe'nin eşi Ayşe Gökçe ile çocukları 10 yaşındaki Recep ve 5 yaşındaki Duygu Gökçe'ye, toplam 1349 lira dul ve yetim aylığı bağlandı. Tezcan Gökçe'nin babası 75 yaşındaki Recep ve annesi 74 yaşındaki Ayşe Gökçe, oğullarından kendilerine de maaş bağlanması talebinde bulunmadı.

YAŞLILIK AYLIĞI ALIYORLAR

Ayşe ve Recep Gökçe çifti, ayda 140'ar lira yoksulluk aylığı alıyor. Yetkililer, 2005 yılında Ermenek Kaymakamlığı'na başvuran Gökçe çiftine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca '65 yaş maaşı' olarak adlandırılan bu 'yaşlılık aylığı' ödeniyor.

SGK Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe ve annesi Ayşe Gökçe 01.09.2005 tarihinden itibaren 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlandığı ve halen bu kapsamda 140'ar TL aylık ödendiği tespit edilmiştir. Kurumumuzca şu anda herhangi bir gelir/aylık bağlanmamış olup, aylık bağlanması halinde ise 2022 sayılı Kanun kapsamında aldıkları aylıklarının kesilmesi gerekecektir" denildi.

AİLE GELİRİ AZALACAKTI

Gökçe çiftine maaş bağlanması durumunda aile gelirinde azalma olacağını belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"'Kurumumuzca yapılan değerlendirme sonucunda, Tezcan Gökçe'nin anne ve babasına Kurumumuzca aylık bağlanması durumunda, eş ve 2 çocuğun aylıklarında ve haneye giren gelir miktarında azalma olacağı, anne ve babanın 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık almaya devam etmesi halinde ise hem eşe ve çocuklara ödenecek aylık miktarının düşmeyeceği, hem de haneye giren gelir miktarının daha fazla olacağı anlaşılmıştır. Sonuç itibariyle, Kurumumuzun hak sahiplerinin lehine olan tespit ve uygulamalarıyla ilgili hak sahiplerine bilgilendirme yapılacak ve ilgililerin tercihi doğrultusunda aylık bağlanıp bağlanmayacağına karar verilecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölen Madencinin Ailesine 'Dul ve Yetim' Aylığı Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • kayserili: 2 YIL VEKİLLİK YAPAN SADECE MECLİSTE EL KALDIRIP İNDİREN BAŞKA BİR İŞE YARAMAYAN VEKİLLER İÇİN, EMEKLİ AYLIĞI 9. 791 TL, GARİBAN İŞÇİNİN Kİ 1349 TL İYİ VALLA. . . . 9 0 Yanıtla
  • mısır-libya-türkiye-fas-tunus-cezayir: 3 ay sonra bu olay unutulur sgk da parasını faiziyle ister hatta haciz koyar o lastik ayakkabılara. şehit ailelerinden istenmedimi? 6 1 Yanıtla
  • yahya: anadoluda böyle insanlar binlerce var. ille yardım edilmesi için kötü birşeymi olması reklammı olması gerekiyor. . . artık insanımız bayramlarda yurdışı gezilerine tatillerde otellere gidiyor. nereden geldiğini görmeyince işte böyle oluyor 4 0 Yanıtla
  • huseyin: hanı b u memlekete mılı gelır cok bılmem kacıncıyız nah kacııııııncıyız meclıstekılerın aceba yuzu kızarıyormu garıbana yok zengıne cok allah belanızı versın yazık yazık 1 0 Yanıtla
  • Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı
    14:29 Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son bir haftada yurt dışına kaçmaya çalışan 4 FETÖ, 2 PKK ve 1 DHKP-C üyesi olmak üzere toplam 7 terör örgütü mensubu sınırda yakalandı.

  • İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor
    14:29 İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette büyük yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı
    14:28 Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü, sahte mühürlü veya mühür kullanmadan üretilmiş araç plakalarının kullanılmasını engellemek için çalışma yaptı. Yapılan operasyonda Y.A.A. isimli şahsın işyerinde ve aracında yapılan aramalarda 20 araca ait 28 adet sahte araç plakası ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Y.A.A. hakkında adli ve idari işlemler yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    14:28 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir kuyumcu, silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyuldu. Zanlılar, altınları çantalarla bindikleri taksiyle kaçarken, taksi şoförü yaralandı. Şüphelilerin kaçış anları ise cep telefonuyla kaydedildi. Polis ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmenin nezaket ziyareti olmadığını belirtti. Özel, önemli gündemlerinin olduğunu ve bu konuda parti içi kurullarla görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Görüşmenin uzun ve yapıcı olmasını umduklarını ifade eden Özel, Türkiye açısından anlamlı sonuçlar alacakları bir sürece gireceklerini belirtti.

  • Nilüfer'de Eczacılık Kültürü Müzesi açılıyor
    14:24 Nilüfer'de Eczacılık Kültürü Müzesi açılıyor

    Nilüfer Belediyesi tarafından açılacak olan Eczacılık Kültürü Müzesi'nin küratörlüğünü üstlenen Sunay Akın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile görüştü. Akın, müzenin kente değer katacağını belirtti.


Advertisement