Kyme Antik Kenti Yaz Kış Ziyaretçi Akınına Uğruyor - Son Dakika
Yerel

Kyme Antik Kenti Yaz Kış Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Kyme Antik Kenti Yaz Kış Ziyaretçi Akınına Uğruyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan ve 12 Aiolis şehir devletine başkentlik yapan Kyme Antik Kenti, yaz kış ziyaretçi akınına uğruyor.

20.11.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan ve 12 Aiolis şehir devletine başkentlik yapan Kyme Antik Kenti, yaz kış ziyaretçi akınına uğruyor.

Sanayi ve endüstri kenti Aliağa'da bulunan ve ilçenin güneyinde yer alan Kyme Antik Kenti'nde, her kazı mevsiminde İtalyan heyetin yürüttüğü çalışmalar devam ederken, ortaya çıkarılan eserler de yöre halkı tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kyme Antik Kenti'ni gruplar halinde ziyaret eden tarih tutkunları, agora, tiyatro, sıcak su kaplıca hamamı, sarnıçlı tüccar evi gibi önemli kalıntıları inceleyerek adeta zaman tünelinde yolculuk yapıyor. Tarihi eserleri yerinde görmek ve incelemek için antik kente gelen ziyaretçiler, tarihi alanda devam eden kazı çalışmaları hakkında da bilgiler alıyor.

Öte yandan Kyme Antik Kenti'nin tanıtımı için girişimlerde bulunan Aliağa Belediyesi de, Kyme ören yerine gelen ziyaretçi sayısını arttırmayı hedefliyor. Antik kentin tanıtımı amacıyla, 'Kyme'yi Gördünüz mü?' sloganıyla başlatılacak olan kampanya çerçevesinde yazılı ve görsel argümanlar hazırlayan belediye, herkesi Kyme Antik Kenti'ni ziyaret etmeye davet eden çeşitli görsel çalışmalara da billboard ve benzeri reklam araçlarında yer verecek.

PROF. DR. ANTONİA LA MARCA 30 YILDIR BÖLGEDE

Kyme Antik Kent'inde yaklaşık 30 yıldır kazı çalışması yapan İtalya Calabria Üniversitesi'nin kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Antonio La Marca, dört bir tarafı sanayi kuruluşlarıyla çevrili olan Kyme'nin dikenler içinde bir gül bahçesi olduğunu söyledi. Kyme'nin Aliağa için çok büyük bir şans olduğunu belirten La Marca, "Kyme, herkesin ömründe mutlaka en az bir kere ziyaret etmesi gereken bir yerdir" diyerek tarih tutkunlarını antik kenti görmeye davet etti. Kyme'ye olan ilgisinden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a da teşekkür eden dünyaca ünlü arkeolog La Marca, Kyme'nin tanıtımında bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının da Aliağa Belediyesi'ne destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kyme Antik Kenti Yaz Kış Ziyaretçi Akınına Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement