Kyk'lı Gençler Gönülleri Fethetti - Son Dakika
Güncel

Kyk'lı Gençler Gönülleri Fethetti

Kyk\'lı Gençler Gönülleri Fethetti

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun milli ve manevi değerlerle bütünleşmiş nesiller yetiştirdiğini belirterek, kurumun yüzbinlerce genci de sunduğu sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle daha güçlü yarınlara hazırladıklarını bildirdi.

12.01.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun milli ve manevi değerlerle bütünleşmiş nesiller yetiştirdiğini belirterek, kurumun yüzbinlerce genci de sunduğu sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle daha güçlü yarınlara hazırladıklarını bildirdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, milyonlarca üniversiteli gence burs, öğrenim kredisi ve barınma imkanı sağlandığı, bünyesindeki yurtlarda da barınan yüzbinlerce genci de sunduğu sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde KYK yurtları birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptığını bildirildi.

Eylül ayından bu yana ülke genelindeki tüm yurtlarda aşure günü, camiler haftası, öğretmenler günü, mevlit kandili ve engelliler günü gibi anlamlı gün ve gecelerde birçok farklı etkinliğe imza atıldığı vurgulanarak şu bilgilere yer verildi:

" Hicri takvime göre Muharrem ayının 10'unda idrak edilen aşure gününde ülke genelindeki tüm yurtlarda çeşitli etkinlikler düzenlendi, öğrencilere aşure ikram edildi. KYK'lı gençler her yıl Ekim ayında kutlanan camiler haftasında da Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde bulundukları şehirlerde camileri ziyaret ederek, sabah namazında huzurda bir araya geldiler. KYK yurtlarında 24 Kasım öğretmenler günü de unutulmadı. KYK'lı gençler, ellerinde çiçeklerle kendilerini üniversiteye taşıyan öğretmenleri ziyaret etti. Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler gününde engellilerle de kucaklaşan KYK'lı gençler, engellilere yönelik rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek onların sevinçlerine ortak oldular. Gençler özellikle engelli çocuklarla yakından ilgilenerek birlikte oyunlar oynayıp şarkı söylediler. Verdikleri çeşitli hediyelerle de engelli çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar. KYK yurtlarında Efendimiz doğum günü olan Mevlid Kandili de çeşitli programlarla idrak edildi. Bazı camilerdeki programlara katılan KYK'lı gençler, çeşitli yurtlarda da özel programlar düzenlediler."

Akademik yılın ilk döneminde pek çok gönüllülük faaliyeti de gerçekleştirildiği kaydedilerek şöyle denildi:

" İçinde yaşadığı toplumun dertleriyle dertlenen duyarlı gençler, birçok şehirde yoksullara, kimsesiz çocuklara, mültecilere, yaşlılara ve engellilere yönelik örnek çalışmalar gerçekleştirerek gönülleri fethetti. Yoksul öğrenciler için bere ve kaşkol ören KYK'lı gençler, hasta çocuklar ve görme engelliler için kitap okuyarak, hastaları ve yaşlıları ziyaret ederek gönüllerini aldılar. Kızılay'a kan bağışında bulunarak yardım bekleyen hastalara deva olan öğrenciler, yardım kampanyaları düzenleyerek minik öğrenci kardeşlerine kırtasiye, bot ve mont yardımında bulundu. KYK'lı gençler, gönüllülük faaliyetleri çerçevesinde gazileri ve şehit ailelerini de ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerin üzüntülerini paylaştı, acılarını bir nebze de olsun hafifletmeye çalıştı. KYK'lı gençler ağaç dikme, çevre temizliği gibi etkinlikler de gerçekleştirdi." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kyk'lı Gençler Gönülleri Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement