Kuzuya Benzeyen Oğlak Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Kuzuya Benzeyen Oğlak Şaşırttı

Kuzuya Benzeyen Oğlak Şaşırttı

Muğla'da 3 yıldır üçüz doğuran keçinin yavrularından birinin kafa yapısı olarak keçiye, tüy ve kuyruk yapısı olarak kuzuya benzemesi görenleri şaşkına çeviriyor.

02.02.2016 10:12  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde oturan Duran ve Fatma Akpınar çiftinin keçilerinin dünyaya getirdiği 3 yavrudan birinin kuzuyu andırması, heyecan yarattı. Uzman veteriner hekim Mustafa Tanır, yavrunun kafa yapısı olarak keçiye, tüy ve kuyruk yapısı olarak kuzuya benzediğini söyledi.

3 YILDIR ÜÇÜZ DOĞURUYOR

Seydikemer'in Akbük Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan 55 yaşındaki Fatma Akpınar ve aynı yaştaki eşi Duran Akpınar çiftinin 'Halep' cinsi 5 yaşındaki keçisi, önceki gün öğle saatlerinde doğum belirtisi gösterdi. 5 yaşında olan ve 3 yıldır üçüz doğuran keçi, Fatma Akpınar tarafından müstakil evinin bitişiğindeki ahıra götürüldü. Keçi yine 3 yavru dünyaya getirdi. İlk dünyaya gelen yavrunun kuzuya benzemesi üzerine büyük şaşkınlık yaşayan Fatma Akpınar, telefonla eşine bildirdi. Doğumun ardından ayaklanan siyah beyaz renklere sahip yavru, diğerleriyle birlikte keçiden süt emdi.


ANNESİ İSTEMİYOR

Fatma Akpınar keçinin, yaz aylarında birlikte otlattığı komşusunun koçuyla çiftleşmiş olabileceğini öne sürdü. Olayı duyan mahalle sakinleri de eve gelerek kuzuya benzeyen yavruyu görmek istedi. Ahırda oğlaklarla birlikte ayrı bir bölmeye alınan yavru, serbest bırakılınca keçiden süt emmeye çalışıyor. Oğlakları sahiplenen keçi, kuzuyu andıran yavruyu ise kafasıyla kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor.


Keçisinin 3 yıldır üçüz doğurduğunu anlatan Duran Akpınar, bu yıl yine 3 yavrunun dünyaya geldiğini söyledi. Yavrulardan 2'sinin erkek oğlak, kuzuya benzeyenin ise dişi olduğunu anlatan Akpınar, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek, yavrunun yetkililer tarafından incelenmesini talep etti.


"KAFA YAPISI KEÇİYE, TÜY VE KUYRUK YAPISI KUZUYA BENZİYOR"

Fotoğraf ve görüntüleri inceleyen uzman veteriner hekim Mustafa Tanır ise doğan yavrunun kafa yapısı olarak keçiye, tüy ve kuyruk yapısı olarak kuzuya benzediğini söyledi.


Türkiye'de şu ana kadar benzer bir olayın kanıtlanamadığını belirten Tanır şöyle dedi: "Geçmişte Mersin'de böyle bir olayla karşılaşıldı, ancak gerçekliği kanıtlanamadı. Bilimsel olarak baktığımızda Güney Amerika'da bu tip olguların literatüre geçtiğini okuduk. Ancak orda keçiden kuzu değil, koyundan keçi olduğu belirtiliyor. Keçi ve koyunun genetik yapılarının kromozom sayılarının birbirinden farklı olduğunu biliyoruz. Bildiğimiz kadarıyla böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bu konuyla ilgili üniversitedeki hocalarımı da aradım. Onlar da böyle bir şeyin imkansız olduğunu söyledi. Ancak araştırmaya değer bir konu. Kuzudan, keçiden ve çiftleşmiş olabileceği koçtan kan örneği alınıp incelenerek daha bilimsel verilere ulaşabiliriz."





Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzuya Benzeyen Oğlak Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mossi44: KAÇAK BİR BABA VAR:d 4 3 Yanıtla
  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement