Kuzeyin İçme Suyu ve Atık Su Sorununa Çözüm - Son Dakika
Yerel

Kuzeyin İçme Suyu ve Atık Su Sorununa Çözüm

Kuzeyin İçme Suyu ve Atık Su Sorununa Çözüm

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile Büyükşehir hizmet sınırlarına dahil olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca’nın içmesuyu sorununa kesin çözüm getirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

04.07.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile Büyükşehir hizmet sınırlarına dahil olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca'nın içmesuyu sorununa kesin çözüm getirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Daha önce Kaynarca ilçesinde önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden Toçoğlu, "Kaynarca ilçemiz Büyükşehir hizmet sınırlarına dahil olmadan önce çalışmalarımıza başlamış ve yaklaşık 6,5 Milyon TL'lik yatırımla Sapanca Gölü'nden temin ettiğimiz içmesuyuna ilçemize ulaştırmıştık. İnşallah şimdi de Kocaali ve Karasu'nun içmesuyu ve atık su sorununu çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.

Karasu ve Kocaali ilçelerinde gerek içme suyu ve gerekse atık su sorunlarını çözüme kavuşturmak için önemli yatırımların hayata geçirileceğini de açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, "Karasu'da bu yaz içme suyu sorununu yaşanmaması için 4 adet yeni su kuyusu açtık. Kısa vadede Karasu'nun su sorunu kuyular ile çözüme kavuşturacağız. Orta ve uzun vadede ise son teknoloji bir içme suyu arıtma tesisini ilçeye kazandıracağız. Bu arıtma tesisinin ihale hazırlıkları sürüyor. Birkaç ay içerisinde inşa çalışmalarına başlayacağımız ileri teknoloji arıtma tesisiyle içme suyu sorunu kesin çözüme kavuşmuş olacak. Tamamen insansız çalışacak bu arıtma tesisinde arıtılan su birinci sınıf içme suyu özelliği taşıyacak" dedi.

Atık su sorununun çözümü için çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü ifade eden Toçoğlu, "Karasu'da atık su sorunun kalıcı çözümü için gerekli olan Atık su Arıtma Tesisinin çok kısa bir süre içerisinde temelini atıyoruz. 11 Milyon TL'lik yatırımla Karasu'da atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz. Karasu dışında Kocaali'de kanalizasyon hattı ve atıksu arıtma tesisi için çalışmalarımız sürüyor. 40 Milyon TL'lik yatırımla toplam 121 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı ve bir de atıksu arıtma tesisini Kocaali'ye kazandıracağız. Bu yatırımlarımızla atıksu sorunu tamamen çözüme kavuşacak" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuzeyin İçme Suyu ve Atık Su Sorununa Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement