Ardahan, Kars ve Erzurum'da Kar Yağışı Başladı - Son Dakika
Güncel

Ardahan, Kars ve Erzurum'da Kar Yağışı Başladı

Ardahan, Kars ve Erzurum\'da Kar Yağışı Başladı

Ardahan ve Kars'ın Sarıkamış ilçesi ile Erzurum'a yılın ilk karları yağdı. Kar kalınlığı 5 cm'ye kadar ulaştı.

09.11.2015 09:10  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan kent merkezinde gece etkili olan soğu hava, ilerleyen saatlerde kar yağışına neden oldu. Sabah saatlerinde beyaz örtüyle karşılaşan vatandaşlar, ev, iş yeri ve araçların üzerindeki karı temizledi. Kent merkezi ve yüksek kesimlerin bazı noktalarında kar kalınlığının 3 santimetre olduğu bildirildi.

SARIKAMIŞ DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sarıkamış ilçesinde ise gece hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi nedeniyle aralıklarla yağan kar, kenti beyaza bürüdü.



Kar kalınlığı kent merkezinde 3, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin üst kesimlerinde ise 5 santimetre olarak ölçüldü.



Kar yağışıyla birlikte kentin bazı noktalarında, kartpostallık görüntüler oluştu.

ERZURUM

Erzurum şehir merkezinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti.

Güne karla uyanan Erzurumlu çocuklar karın keyfini çıkardı. Ağaçların üzerini ve zemini kaplayan kar güzel görüntüler oluşturdu. Meteoroloji yetkilileri, gün itibariyle bölgede karla karışık yağmurun etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

BUGÜN 3 BÖLGEDE KAR VAR

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞMUR VE KAR VAR

Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 13

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 18

İzmir: Az bulutlu ve açık 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 24

Antalya: Az bulutlu ve açık 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde il geneli ile akşam saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 15

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu 18

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan, Kars ve Erzurum'da Kar Yağışı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • balamir: isveçli ye bak gelmis burda ötüyor. git isveçin de ot çilli horoz. burası türkiye bizim memleketimiz . 1 0 Yanıtla
  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.


Advertisement