Kuzey Kore, İnsanlar Üzerinde Kimyasal Silah mı Deniyor - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore, İnsanlar Üzerinde Kimyasal Silah mı Deniyor

Kuzey Kore, İnsanlar Üzerinde Kimyasal Silah mı Deniyor

Yaptığı katliamlarla gündeme gelen Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, kimyasal silahları insanlar üzerinde test ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

06.07.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finladiya'ya kaçan Kuzey Koreli bilim insanı, Kim Jong Un rejiminin kimyasal silahları insanlar üzerinde test ettiğini ileri sürdü.

KANITLAR VAR

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'a konuşan Kuzey Koreli insan hakları grubundan bir kaynak, Kuzey Kore-Çin sınırındaki araştırma merkezinden 6 Haziran'da kaçmayı başaran ve Finlandiya'ya sığınan bir biyolojik silah uzmanının kimyasal silahların rejim tarafından insanlar üzerinde denendiğine dair kanıtlar bulunduğunu söyledi. Lee soyadıyla bahsedilen kaynağın elinde, 15 gigabyte'lık bilgi içeren bir belleğin bulunduğu da iddia ediliyor.

"BENZER HİKAYELER DUYMUŞTUK"

ABD merkezli Kuzey Kore İnsan Hakları Komitesi Direktörü Greg Scarlatouiu, Fin gazetesi Helsingin Sanomat'a verdiği demeçte, söz konusu iddiaların güvenilir olduğunu söyledi. Scarlatouiu, "Geçmişte esir kamplarında insanlar üzerinde deney yapıldığına dair benzer hikayeler duymuştuk" dedi.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA İFADE VERECEK

Filipinler üzerinden ülkeyi terk ettiği belirtilen Lee'nin bu ay sonunda Avrupa Parlamentosu'nda ifade vermesi bekleniyor. Uluslararası Kriz Grubu Kuzey Kore Analisti Daniel Pinkston, konuya ilişkin Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Lee'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki tanıklığının dikkatle takip edileceğini" belirtti.

"KURBAĞA VE BÖCEK YEMEYE ZORLANDIK"

Lee'nin iddiaları, Kuzey Koreli bir esirin "hapiste kurbağa ve böcek yemeğe zorlandıkları, ayrıca anastetik verilmeden kürtaj yapıldığı" yönündeki açıklamalarının hemen ardından geldi.

Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un idaresindeki rejimin sistematik insan hakları ihlallerini kınamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Kuzey Kore, İnsanlar Üzerinde Kimyasal Silah mı Deniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • tilki: yalan 4 3 Yanıtla
  • .....: Arkadaş çin ve kuzey kore başta abd ve batı tarafından düşman gösterilmeye çalışılıyor. Uygur bölgesindeki ve kuzey korede gösterilenlerin hepsi düzmece inanmayın böyle şeylere abd ye eyvallahı olmayan çin,rusya, kuzey kore ve iran sürekli kötü gösteriliyo bunlara kanmayın hepsi uydurmaca 2 4 Yanıtla
  • minnos: dogrudur 4 2 Yanıtla
  • Şırnak: Bu adam da hep Gülüyor 5 0 Yanıtla
  • memati: sıfata baksana din yok iman yok insanları kendine köle yapmış dümbük 4 0 Yanıtla
  • Seyyah: Siz gündemi takip etmiyorsunuz herhalde ,adamın yaptıkları yenilir yutulur cinsten değil.Allah herkesi şerrinden emin eylesin. 3 0 Yanıtla
  • Habip : Silahların etkisini denemek için yapıyorlardır. şaka yapmışlardır.herhalde . 0 0 Yanıtla
  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement