Kuyumcu Soygununda 2 Şüpheli Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kuyumcu Soygununda 2 Şüpheli Yakalandı

Kuyumcu Soygununda 2 Şüpheli Yakalandı

Antalya'da 4 gün önce bir kuyumcuya duvarı delerek giren ve yarım kilo altın çalan 4 yabancı şüpheliden Bulgaristan uyruklu 36 yaşındaki M.A.V. ile Rus uyruklu 34 yaşındaki Y.V. yakalandı.

24.04.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 4 gün önce bir kuyumcuya duvarı delerek giren ve yarım kilo altın çalan 4 yabancı şüpheliden Bulgaristan uyruklu 36 yaşındaki M.A.V. ile Rus uyruklu 34 yaşındaki Y.V. yakalandı.

Olay, geçen pazar gecesi Şirinyalı Mahallesi, İsmet Gökşen Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Sabaha karşı kuyumcunun bulunduğu iş merkezine gelen şüpheliler, işyerinin yan duvarını delip içeri girdi. Tablada bulunan yüzük, künye, bilezik gibi yaklaşık yarım kilo altını çalan hırsızlar, daha sonra kasaya yöneldi. Kasayı açmaya çalışırken alarmın çalması nedeniyle panikleyen hırsızlar, işyerinden çıkarak kaçtı. Alarmın çalması üzerine olay yerine gelen polis, incelemede bulundu.

110 SAATLİK KAYIT İNCELENDİ

Çevre işyerlerindeki güvenlik ve Mobese kameraları kayıtlarına başvuran Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 15 farklı kamera görüntüsündeki 110 saatlik kaydı 3 gün boyunca inceledi. Şüphelilerin olayın ardından kaçmak için kullandığı beyaz lüks otomobilin Bulgaristan plakalı olduğunu tespit eden polis, şüphelilerin kaldıkları adresi kısa sürede belirledi.

ŞÜPHELİLER BULGAR, RUS VE MAKEDON

Muratpaşa İlçesi'ndeki eve dün gece operasyon yapan polis, şüphelilerden, aracı kullanan Bulgaristan uyruklu M.A.V. ile Rus uyruklu Y.V.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularında susma hakkını kullanan iki şüphelinin sınır dışına çıkan diğer şüpheliler Bulgaristan uyruklu 39 yaşındaki R.Y.K. ve Makedonya uyruklu 38 yaşındaki D.K. ile İstanbul'a gittikleri, ardından kente geri döndükleri anlaşıldı.

ÖZEL HAZIRLIK YAPMIŞLAR

Lüks araçta ve evde yapılan aramalarda ise olayda kullanılan oksijen kaynakları, eldiven ve duvar kırmaya yarayan aletler ele geçirildi. Şüphelilerin iş yeri içerisindeyken polisin gelmesi halinde telefon ve telsiz iletişimini kesmek için sinyal bozucu jammer cihazı kullandıkları da belirlendi.

Olay gecesi alarmın çalması nedeniyle kasada bulunan yaklaşık 2 milyon lira değerindeki altını çalamadıkları belirlenen şüphelilerin, çaldıkları yarım kiloya yakın altından bir kısmı da ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.A.V ile Y.V. adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyumcu Soygununda 2 Şüpheli Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement