Kuyudan Su Yerine Ateş Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kuyudan Su Yerine Ateş Çıkıyor

Van'ın Özalp ilçesinde okul için açılan su kuyusundan çıkan esrarengiz ateş, köylüleri endişelendirdi.

24.10.2014 11:18  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Özalp ilçesinde okul için açılan su kuyusundan çıkan esrarengiz ateşi inceleyen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, duruma metan gazının yol açtığı ihtimali üzerinde duruyor.

ATEŞ SÖNDÜRÜLEMEDİ

Özalp ilçesine bağlı Şemsettin Mahallesi'nde bulunan Şemsetin İlkokulu ve Ortaokulu için açılan su kuyusundan ateş çıkması, köylüyü ve kuyuyu açanları heyecanlandırmıştı. Yaklaşık 135 metre derinlikteki su kuyusundan çıkan esrarengiz ateşin itfaiyenin müdahalesi sonucu sönmemesi üzerine mahalle muhtarı Medeni Yıldırımçakar, jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Jandarma kısa sürede bölgeye gelerek tedbir alırken, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekibi kimyasal bir sızıntı ihtimaline karşı özel maske takıp inceleme yaptı.

KİMYASAL SIZINTIYA RASTLANMADI

Ekipler, ilk önce ateş etrafında cihazla kontrol ettikten sonra bu kez ateşi söndürüp kontrol etti. Her iki incelemede de kimyasal sızıntıya rastlanmadı. Yanan ateşin çevresine gaz ölçümler düşük çıkarken, ateşsiz alanda ölçümlerin yüksek çıkmasıyla AFAD ekipleri, Maden Tetkik Arama (MTA) mühendisleri gelene kadar ateşin söndürülmemesi ve yanına yaklaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Jandarma da şeritle etrafını çevirerek kimsenin ateşin yanına yanaşmasına izin vermedi.

Kuyudan Su Yerine Ateş Çıkıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuyudan Su Yerine Ateş Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • LEYLİ: ne güzel işte karadeniz de kıbrıs açıklarında durmadan gaz araştırması yapıyordunuz cenabı hak size araştırmayın alın ben size işareti verdim demiş bu yanış resmen doğalgazın yanışı ben buradayım diyor 22 0 Yanıtla
  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: 1923 te nası olsa orası bizim diye hesap yapan hırzaniler dinleyin 1923 e kadar gitmeye gerek yok günümüzde de libyada ırakta bi sürü yerde petrol var di mi ? bakın ne haldeler . . . adam olun size bizden başka koltuk çıkan yok ! pkk lılar anca kanınızı emer sonrada ot bitmeyen yere gömer 7 5 Yanıtla
  • vatandaş: osmanlı topraklarını parçalayan sömürgeciler ozamandan beri bölgenin petrol ve gazını dünyaya pazarlıyor! bunlar 7 kızkardeş denen yahudi şirketleri. . . 11 1 Yanıtla
  • vatanamillete: Olim o nasıl deldiniz magmaya kadar inmişsiniz len. . . Elinizin ayarı yok mu :) 11 0 Yanıtla
  • vatandaş: şimdi bunu doğalgaz-petrol distribitörleri hemen kapatır!. . 11 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement