Kuyucuk Kuş Cenneti'ne Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Kuyucuk Kuş Cenneti'ne Yem Bırakıldı

Kuyucuk Kuş Cenneti\'ne Yem Bırakıldı

Kars'ta, Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından 2009 yılında Türkiye'nin 13'üncü Ramsar Alanı ilan edilen, 456 hektar alanda 156 bitki ve 211 kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Kuş Cenneti'nde göç edemeyen kuşlar için yem bırakıldı.

05.02.2016 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından 2009 yılında Türkiye'nin 13'üncü Ramsar Alanı ilan edilen, 456 hektar alanda 156 bitki ve 211 kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Kuş Cenneti'nde göç edemeyen kuşlar için yem bırakıldı.

Kars'ın Arpaçay ilçesinde yürütülen yemleme çalışmalarına Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder de katıldı. Bölgede yaşamlarını güçlükle sürdüren doğal hayatı kolaylaştırmak amacında olduklarını Kaymakam Önder, "Türkiye'nin 13'üncü Ramsar alanı olarak ilan edilen Kuyucuk Kuş Cenneti'nde kış ağır geçiyor. Mevsimin zor şartlarına rağmen kuşlara destek amaçlı yemleme çalışmalarını yürütüyoruz. Bu mevsimde doğanın zor şartlarında aç kalan hayvanlara destek olmak ve nesillerinin devamını sağlamak için yemleme çalışmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm canlıların yaşamlarını koruma ve kolaylaştırma duyarlılığı hepimizin borcudur" diye konuştu.

Su kuşlarının evi olan Kuyucuk Gölü'nün tamamen donduğuna işaret eden Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, kısmen donmamış bölgelerde yaşam alanı arayan kuşların olduğunu ve bunların da yem bulmakta güçlük çektiklerini bildirdi. Kuyucuk Gölü'nün ciddi bir kaynak ve değer olduğunu, kuşlara iyi ev sahipliği yapılması gerektiğini hatırlatan Doğanay, "Kış mevsimi boyunca bölgemizde sık sık bu tür çalışmalar yürütmekteyiz. Arpaçay ilçesindeki Kuyucuk Kuş Cenneti'nde Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder eşliğinde yemleme çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Kuyucuk Köy Muhtarı Hasan Ayaz, köylüler ve av koruma yetkilileri de bizleri çalışmalarımızda destek verdiler.Yiyecek bulmakta güçlük çeken su kuşlarına yem desteği vererek hayatta kalmalarına destek olmaya çalıştık. Hava sıcaklığının sıfırın altında 17 derecedeki bu çalışmada yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Arpaçay İlçesi Kuyucuk Köyü Muhtarı Hasan Ayaz ise bu tür çalışmalarda öncülük eden yetkililere teşekkür etti. Ayaz, "Bizler de bu çalışmalarda yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kış mevsimini zor geçiren su kuşlarına yem takviyesi yaparak, nesillerinin devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyucuk Kuş Cenneti'ne Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement