Kuyap Bilgilendirme Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kuyap Bilgilendirme Konferansı Yapıldı

Kuyap Bilgilendirme Konferansı Yapıldı

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

29.09.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Ankara Midi Otel'de yapılan konferansa ilgili bakanlıklar, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, valilikler, meslek ve işçi ve işveren örgütleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, Mesleki Eğitim Kurumları, ilgili Sanayi ve Ticaret Odaları, özel sektor temsilcileri ve projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanları katıldı.

Konferansta, TOBB Avrupa Birliği Proje Geliştirme ve İzleme Müdür Vekili Werner Gruber, KUYAP ProjesiTeknik Destek Ekibi'nden Alberto Gomez, Carlo Penco, Gaziantep Eğitim Destek ve Koordinasyon Merkezi Koordinatörleri Türkan Çakmakyurdu ve Candost Aydın tarafından, bölgede yapılan çalışmalar ve uyum yeteneği ve önemi konularında bilgiler verildi.

KUYAP PROJESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği ile TOBB tarafından ortaklaşa finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başlandı.

KUYAP ileTürkiye'nin 15 ilinde (Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraşve Batman) işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedefleniyor. KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor. Bu amaçtan hareketle, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek hem de Ticaret ve Sanayi Odaları'nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuyap Bilgilendirme Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement