Kuvvetli Lodos Nedeniyle Vinç Yola Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Kuvvetli Lodos Nedeniyle Vinç Yola Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bursa'da iki gündür devam eden kuvvetli lodos nedeniyle, yeni stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

01.02.2015 08:50  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da iki gündür devam eden kuvvetli lodos nedeniyle, yeni stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı, bir kişi de hayatını kaybetti.

SEYİR HALİNDEKİ ARACIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Alınan bilgiye göre, Bursa- İzmir karayolu üzerinde inşaatı devam eden Timsah Arena Stadı'nın yapımında kullanılan vinç, sabah saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle Acemler Kavşağı'nda, seyir halindeki 16 T 5541 plakalı taksinin üzerine devrildi.

TAKSİ SÜRÜCÜSÜ KURTARILAMADI

Kazada, sürücü Fatih Demirkıran (28) ile takside bulunan Kübra A. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleriyle Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan sürücü Demirkıran, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

BURSARAY'IN TELLERİ KOPTU, BAZI SEFERLER İPTAL

Bu arada Bursa-İzmir karayolu çift yönlü trafiğe kapanırken, karayolu üzerinde hattı bulunan hafif raylı sistem Bursaray'ın tellerinin kopması sonucu bazı seferler de iptal edildi.

LODOS KOCA KAMYONU DEVİRDİ

Marmara Bölgesinde hayatı felç eden lodos Bursa'nın İnegöl ilçesinde çekicili kamyonu devirdi. Kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışılan kamyonun çekici kısmı, lodosun etkisi ile savrularak tarlaya uçtu.

İnegöl'deki fabrikadan yüklediği süngerleri İstanbul'daki depoya teslim ettikten sonra İnegöl'e geri dönen sürücü Mustafa Şahin yönetimindeki 16 PS 541 çekici, 16 PS 547 römork plakalı römorklu kamyon, Bursa-Ankara karayolu üzeri Kestel'e bağlı Babasultan mahallesi mevkiinde şiddetli lodosun etkisiyle savrularak yola devrildi.

Bursa'dan İnegöl istikametine gidiş yoluna devrilerek yolu trafiğe kapatan römorklu kamyonun sürücüsü Mustafa Şahin kazayı yara almadan atlatırken, Bölge Trafik ekipleri güvenlik önlemi alarak başka bir kazaya sebebiyet verilmemesi için yolu önce trafiğe kapattı. Yolda yan yatmış vaziyette bulunan römorklu kamyon, gelen kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışıldı ancak şiddetli lodos buna da müsaade etmedi. Halatlar ile bağlanarak yoldan kaldırılmaya çalışılan römork, yerden ilişiğini kestikten sonra savrularak tarlaya uçtu. Kurtarıcı ekiplerinin çalışmalarına rağmen kamyonu uzun süre yoldan kaldırmak mümkün olmadı. Kaza nedeniyle yolda uzun kuyruk oluşunca, kamyon biraz kenara alınarak yol tek şeritli olarak trafiğe açıldı.

EKİPLERİN ZOR ANLARI

Kaza yerinde bulunan Bölge Trafik ekipleri, kurtarıcılar ve diğer görevliler, şiddetli lodos nedeniyle oldukça güç anlar yaşadılar. Ayakta bile durmakta güçlük çeken görevliler, işlerini güçlükle yapabildiler.

LODOS, YHT'Yİ DE VURDU

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın Bilecik bölgesinde şiddetli lodos nedeniyle demiryoluna ağaç devrildi. Elektrik kesintisi yaşanan İstanbul-Ankara arasında seferler yapılamıyor.

YHT'nin İstanbul-Ankara güzergahında bulunan Bilecik'in Demirköy mevkiinde şiddetli lodos nedeniyle hat üzerine ağaç devrildi. Ağacın devrilmesi neticesinde hattın telleri koptu. Osmaneli- Eskişehir arasında hatta elektrik verilemezken, bu güzergahta seferler de yapılamıyor.

Ekiplerin yoldaki ağacı kaldırma ve kopan telleri onarma çalışmaları sürüyor.

İSTANBUL YEŞİLKÖY'DE DENİZ TAŞTI

Yeşilköy'de lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklarda taşkınlara neden oldu. Dükkan ve araçlar denizden taşan suyun altında kaldı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'u etkisi altına alan lodos hayatı felç etti. Lodos nedeniyle Türk Hava Yoları (Thy), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerini iptal ederken, birçok semte evlerin çatıları uçtu. Yeşilköy'de lodostan nasibini aldı. Yeşilköy sahilinde lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklara taştı. Bölgede dükkan ve araçlar su altında kaldı. Suyun getirdiği atıklar ise sokakları adeta çöplüğe çevirdi.

KOCAELİ'DE OKULLARIN KAPALI OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yeni yapılan ve ikinci eğitim öğretim döneminde hizmete açılması planlanan Turgut Özal İlkokulu'nun çatısındaki metal kaplama, şiddetli lodos nedeniyle uçtu. Okulun çatısının okul açılmadan önce uçması ise olası bir faciayı önlemiş oldu.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Değirmendere Topçular Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve ikinci eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılması planlanan Turgut Özal İlkokulu'nun çatısındaki metal kaplama, gün boyu devam eden şiddetli lodos nedeniyle uçtu.

Çatıdan uçan metal kaplamanın bir bölümü okulun demir korkuluklarında asılı kalırken bir bölüm ise elektrik tellerini kopartarak okulun alt sokağında bulunan Asena Sitesi'nin demir parmaklıklarına büyük bir gürültüyle çaptı. Site sakinleri meydana gelen olay nedeniyle panik yaşarken durumu Polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis ekipleri sokağı araç ve yaya trafiğine kapatırken olay yerine gelen iş makinesi yola savrulan metal kaplamaları yoldan kaldırdı.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Denizlerde, Bodrum- Kaş arasında fırtına, Kaş- Anamur arasında fırtınamsı rüzgar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya şehir merkezi ile Burdur ve Isparta'nın güney ilçelerinin öğleden sonra kısa süreli hafif sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artacağı, rüzgarın güney yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceği belirtildi.

Açıklamada, denizlerde Bodrum-Kaş arasında fırtına, Kaş-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar beklendiği uyarısında bulunuldu. Rüzgarın güney yönlerden 5 ila 7, Bodrum-Kaş arasında zaman zaman 8, Kaş- Finike arasında güney ve doğu yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Kuvvetli Lodos Nedeniyle Vinç Yola Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuvvetli Lodos Nedeniyle Vinç Yola Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • METIN YAZAR: Basimiz sagolsun 8 0 Yanıtla
  • davut adalı: Yıldırımda oturuyorum bütün çatılar yerde. yeni bina eski bina farketmez. osmangazide aynı şekilde birtek nilüferde hersey yolunda gibi. 2 4 Yanıtla
  • C.D.: Slm. Yeni yapılan okulun çatısı uçuyor düşündürücü bir durum değilmi . Mazeret hazır Diyeceksiniz lodostan oldu . Bu bahane değil bence . yeni yapılan binalarda depreme dayanıklı yapılıyor . BU çatının projesi yokmu tabiki vardır . Projeyle yapılan aynı ise hata projeyi çizende sanırım yada çizdirende . hata kimde ise yapılacak olan ikinci masraf kusurlu kişiden tahsil edilmeli diye düşünüyorum . Burası birde üstelik okul . saygılar . 4 1 Yanıtla
  • Rojin: Chp'de tedbir alsin artik. Oylece oturuyorlar :))))) (cehalete bak yaa akp tedbir almakiydi yok mhp vsvs chp. Yazin bu kucuk beyinlere) 3 1 Yanıtla
  • 9 köyden kovulan adam: Hele bra yazık olmuş yaa! Allah rahmet eylesin! 3 0 Yanıtla
  • METIN YAZAR: AKP yi ben de sevmem. Ama hersiyi de akp ye yüklemek dogru olmaz. Biraz da kendi beynimizi kullanmyi ögrenmeliyiz. Allah beyin vermis. 2 1 Yanıtla
  • Mr oz: Sessizce bekliyoruz 0 0 Yanıtla
  • aras652009@gmail.com: Bende az daha Vinci deviriyordum manisa alaşhir bizim iş çok zor 0 0 Yanıtla
  • İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı
    11:29 İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bisiklet ile elektrikli bisiklet çalınmasıyla ilgili araştırma yaptı. Kimliği belirlenen şüpheli A.D, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
    11:28 Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, çekici üzerindeki otomobilde 15 bin uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Advertisement