Kutlu Doğum Haftası Urla'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Urla'da Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Urla\'da Kutlandı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hz. Muhammed'in anlatılmasının amaçlandığı Kutlu Doğum Haftası, Urla'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

22.04.2014 09:44  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hz. Muhammed'in (s.a.v.) anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası, Urla'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Urla İlçe Müftülüğü önderliğinde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde cezaevi, hastaneler, kadın sığınma evleri ile huzur evleri gezilerek karanfil, kitap ve broşürler hediye edildi. Öte yandan İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılayı Urla Şubesi işbirliği ile "Gönülden Gönül'e" adıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde de "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" temalı kuran ziyafet programı gerçekleştirildi.

Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa İlçe Müftüsü Ali Ünal, Güzelbahçe İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Seferihisar İlçe Müftüsü Dr. Mustafa Eren, Urla Belediyesi Meclis Üyelerinin ve çok sayıda davetli katıldı. Program İzmir Kestane Pazarı Kuranı Kerim öğretmeni Hafız Sadık Daştan, İzmir Balçova Eyüp Sabri Camii İmam ve Hatibi Hafız Yaşar Eren, İzmir Konak Hüsnü Ataberk Camii İmam ve Hatibi Muhammed Öztürk, Ankara Kocatepe Camii İmam ve Hatibi Hafız Mehmet Ali Kuştaşı, Ankara Hacıbayram Camii İmam ve Hatibi Hafız Ahmet Karali ve 13. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması'nda Mekke-i Mükerreme'de dünya birincisi olan Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun Kuran ziyafeti ile gerçekleşti.

'Kuran Kursları Bilgi Yarışması' ödüllerinin de verildiği programda 1'nci, Merkez Kız Kuran Kursu, 2'nci, İskele Kız Kuran Kursu, 3'ncü, Balıklıova Kız Kuran Kursu olurken ödülleri Urla Müftüsü Ali Ünal verdi.

Urla Müftüsü Ünal yaptığı konuşmada "1443'üncü kutlu doğum günü münasebeti ile tertiplediğimiz ziyafet sofrasına hoş geldiniz. Kuranı merhum Mehmet Akif'in de 'Kuran'dan alarak ilhamı aklın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı ' diyerek, Kuran'ın hayatımız için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Kutlu Doğum Haftası programının Peygamber Efendimizin ve yüce kitabımızın iyi anlaşılmasına vesile olmasını diliyor salonu dolduran değerli kardeşlerimize ve hafızlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tasavvuf musikisi dinletisinin ardından program sonrası misafirlere çiçek takdim edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Urla'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement