Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kadirli İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kutlama programı düzenlendi.

17.04.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli, İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kutlama programı düzenlendi.

Özel bir toplantı salonundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

İlçe Müftüsü Orhan Öncü, konuşmasında, Hz. Peygamber'in kalbindeki merhametin insanların kalbine yerleşmesi halinde dünyanın cennete dönüşeceğini söyledi.

Hz. Muhammed'in doğumunun, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirten Öncü, "Kainatın efendisi, iki cihan güneşi sevgili peygamberimizin örnek şahsiyetini, örnek ahlakını ve kutlu mesajını daha geniş zaman dilimi içerisinde vatandaşlarımızın bulunduğu her yere ulaştırmak için Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl artan bir coşkuyla kutlanmaktadır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Din samimiyettir" konulu slayt gösterisinin ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Çolak, yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in hayatından, O'nun merhametinden, hoşgörüsünden ve samimiyetinden örnekler verdi.

Peygamber sevgisinin gönüllerden hiç eksik olmaması gerektiğinin ifade eden Çolak, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bizler onun kalbinden hiç eksik olmadık. Onun sevgisi, onun muhabbeti, yüreğimizden hiç eksik olmasın. Bizim peygamber sevgimiz, sevgi merkezlidir. Çocuklarımıza verdiğimiz isimler onun göstergesidir. İslamiyetin yayılmasında samimiyet, önemli bir rol üstlendi. Peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed, kelimenin tam anlamıyla samimiyet timsali idi. O, herkese karşı içten davrandı. Yapmacıklıktan, çıkarcılıktan, gösterişten daima sakındı. Hazreti Peygamber'in hayatına bakıldığında, samimiyetle yaşanmış bir ömür çıkar karşımıza. Allah resulü, kimseye bir makam ve mevki vaad etmedi. Buna rağmen farklı ırk ve kültürlerden gelen insanlar onun etrafından toplandı ve adeta bir samimiyetin kitabını yazdı. İslam'ın üç kıtaya yayılmasında yine onun mektebinde, medresesinde yetişen samimi insanların emeği vardır."

Programın sonunda bazı din görevlileri şiir ve ilahiler seslendirmesinin ardından ilçe genelinde düzenlenen Hz. Muhammed'in hayatı konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement