Kütahya'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Kütahya'da yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayvanları için ormanlık alanlara yiyecek bıraktı.

16.02.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Kütahya'da yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayvanları için ormanlık alanlara yiyecek bıraktı.

Milli Parklar Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma Kütahya Şubesi mühendislerinden Nihat Erim Bozdemir, yaptığı açıklamada, kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için zaman zaman yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Kütahya'da yaban hayvanları sürekli olarak gözlemlediklerini belirten Bozdemir, "Ekiplerimizin yapmış olduğu gözlemler sonucunda mevsimsel şartlara göre yemleme çalışmalarını yapıyoruz. Bu yemleme çalışmalarımız kar durumuna göre ve özellikle yaban hayatının yoğun olduğu alanlara göre düzenli bir şekilde devam etmektedir" diye konuştu.

Ekipler, merkeze bağlı Akpınar ve Sabuncupınar köyleri yakınlarına kanatlı hayvanlar için 500 kilogram buğday, Türkmenbaba Yaban Hayatı Koruma Alanına da bin 500 kilogram ağırlığında yonca balyalarını hayvanların geçiş noktalarına bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement