Kütahya'da "İş Güvenliği Laboratuvarı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da "İş Güvenliği Laboratuvarı" Açıldı

Tavşanlı İlçesinde, ''Uygulamalı İş Güvenliği Kursu ve Eğitim Laboratuarı'' törenle açıldı.

27.10.2013 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı İlçesinde, "Uygulamalı İş Güvenliği Kursu ve Eğitim Laboratuarı" törenle açıldı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Numan Hatipoğlu, laboratuvarın sağlıklı çalışması halinde birçok faydasının olacağını söyledi.

Birçok tehlikeli iş yerlerinde baret takınız uyarılarına rağmen işçilerin baretsiz gezdiğini belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Bunları daha aza indirmek ve işçi kardeşlerimizi bilgi sahibi yapma noktasında güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Çeşitli çalışma alanlarında hala nasıl davranılacağını bilmemek ve normal elbiseler ile çalışıyor olmak güvenlik noktasından sağlıklı olmuyor."

Tavşanlı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu da projenin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından da desteklendiğini dile getirdi.

Geçen yıl çıkan "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"nun, 2014 yılında bütün yönleriyle uygulanacağını ifade eden Fillikçioğlu, " Madeni eşya Sanatkarlar Odası'na bağlı yaklaşık 250 esnafa eğitim verilecek. Diğer odalarımızın talebi olması halinde onlarada cevap verebiliriz. Laboratuvarda, 20 adet monitör ve diğer ekipmanlar yer alıyor" diye konuştu.

Açılışa, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Erce Şengül, İşkur Kütahya İl Müdürü Eren Türkmen, Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yasin Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ve bazı firma temsilcileri katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'İş Güvenliği Laboratuvarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement