Kütahya'da Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Kütahya\'da Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Kütahya’da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile oluşturulan, Milli Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında tablet dağıtım töreni Vali Şerif Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

22.05.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile oluşturulan, Milli Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında tablet dağıtım töreni Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tablet dağıtım töreni programında bir konuşma yapan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Fatih projesinin, dünya ölçeğinde örnek bir uygulama oldruğunu ifade etti.

Vali Şerif Yılmaz da, "Biz sizler için uğraşıyoruz, bütün yatırımlarımızı da sizlere yapıyoruz. Devletin bütçesinin büyük bir kısmı eğitime ayrılıyor. Sizleri teknolojiyle, bilimle buluşması sağlanıyor. Muasır medeniyetler seviyesini yakalayacaksak, Atatürk'ün gösterdiği bu hedefe ulaşacaksak, dünya ile rekabet edeceksek, dünya milletlerinin önüne geçmemiz gerekiyor. Bu bilimde, sanatta, sporda ve aklınıza hangi dal gerekiyorsa bu farklılıkları gidermemiz lazımdır. Bunun için sizlerden isteğimiz, bu teknolojiyi, bu bilimi ve ilmi yakalarken bizim kendi kültürümüze, kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. 2015 yılı için bugün Kütahya ve diğer tüm illerimizde eş zamanlı olarak Tablet dağıtım törenimizi gerçekleştiriyoruz. Kütahya olarak eğitimde belirli bir seviyeye geldiğimizi her zaman ifade ediyoruz. Bugün fiziki mekan itibariyle Türkiye ortalamasının çok ilerisinde bir il haline geldik. Derslik başına düşen öğrenci sayısı, anaokulu, ilkokul ve ortaokullar faklı olmak suretiyle, ortalama 20 öğrencidir. Bir kaç okulumuz dışında, Spor salonu olmayan okulumuz kalmadı. Bundan sonraki süreçte fiziki mekan olarak yapacaklarımız sadece mevcut yapılarımızın iyileştirmeleri olacaktır. Yine bugün birçok okulumuzun ve bir kısmının da müşterek kullandığı öğrenci pansiyonlarımız var. Bunun yanında okuma imkanı bulamayan, fırsat eşitliğini yakalayamayan çocuklarımızın için, bu yurtlarımızın yanında taşımalı eğitime geçtik. Bugün itibariyle Kütahya'nın herhangi bir noktasında yaşayan bir evladımızın, ben okuyamadım deme lüksü, imkansızlığı yoktur. Devletin tüm imkanları bunları sağlayacak güçte, kuvvette ve kudrettedir. Hiç bir öğrencimiz köyümden yaya olarak geliyorum yada ulaşamıyorum diyemez. Bundan 30 yıl önce, 13 kilometrelik yolu bazen yaya olarak okuluna ulaşan birisi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin geldiği bu noktada vatandaşı ve Valisi olarak gurur duyuyorum. İnşallah bu eğitim seviyesinin, bu fiziki mekan ile birlikte kalitesini de artırmak suretiyle dünyada önder ülkelerden, lider ülkelerden birisi haline geliriz. Bunun için de yapmamız gereken bu teknolojiyi, bu bilişimi, bu bilgi birikimini, bu insan potansiyelini, gücünü değerlendirmek suretiyle bizim kendi kültürümüzde var olan değerleri muhafaza etmek şart ve kaydıyla, devletini, milletini, bayrağını seven, sayan, küçüğüne sevgi, büyüğüne saygı duyan, o kültürümüzün geleneklerini yaşatmak ve aktarmak suretiyle bizim dünyada ve bölgemizde artık lider ülke olma konumuna gelmemiz gerekiyor.Bu sadece bilgisayarla olmuyor, bu insanla yetiştirmeyle beraber oluyor. O nedenle özellikle ricam, hem öğretmen arkadaşlarımdan hem öğrencilerimizden, bizim sadece robot yetiştirme lüksümüz yok. Bizim ilk önce insan yetiştirmeye ihtiyacımız var. İnsan olarak da mükemmel insanı yakalayacak olan, mükemmel insana ulaşacak olan tüm enstrümanların kullanılmasıdır, bunun hayata geçirilmesidir.

Sizlerden sokağınızda, caddenizde, evinizde, okulunuzda bizim o gelen kültürümüzü, bizim Hayme Anadan gelen ecdadımızın bize bıraktığı o mirası biz yaşatacaksak o mirasa sahip çıkmamız lazım. Onların bıraktığı bu mirası da yine aynı şekilde gelecek nesillere bu birikimle, aldığımız eğitimle de aktarmamız gerekiyor. O nedenle de bugün yapılan tablet dağıtım töreninde emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah sizler de bu teknolojiyi, bu bilimi en iyi şekilde kullanıp milletin hizmetine aktarırsınız. Fatih Projesi Kapsamında 2013, 2014 yıllarında toplam 4 bin 846 adet tablet dağıtımı yapılmıştır. 2015 yılında da bugün 50 adet tabletin dağıtımın yapılacağı tören okulu olarak seçilen Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ile başlayan ve daha önce tablet dağıtılan 31 okulumuzun 9. sınıf öğrencilerine toplam 3 bin 523 tablet dağıtımı planlanmaktadır. Ayrıca 143 okulumuza yeni kurulum olarak 2179 Etkileşimli Tahta, 8 okulumuza ek olarak 34 etkileşimli tahta, toplam 2213 kurulum yapılması planlanmaktadır" diye konuştu.

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtım törenine Vali Şerif Yılmaz ile birlikte, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili İlker Kara, iş adamı Nafi Güral, daire müdürleri ve öğrenciler ile veliler katıl. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement