Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal'dan Asansör Kazası Yorumu - Son Dakika
Güncel

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal'dan Asansör Kazası Yorumu

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal\'dan Asansör Kazası Yorumu

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, İstanbul Şişli'de gerçekleşen asansör kazasına ilişkin zehir zemberek açıklamalar yaptı.

08.09.2014 13:55  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Şişli'deki asansör kazasına ilişkin, "Adamı çekmişsin alnından vurmuşsun ya da ihmaller neticesi onun ölümüne yol açmışsın. Aynı kapıya çıkıyor. Yasal ve idari düzenlemeler acilen yapılmalı" dedi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin dünyada iş kazaları neticesinde işçi kaybında 3. sırada, maden kazalarında da Çin'den sonra 2. sırada bulunduğunu belirten Bal,Türkiye'de her gün 4 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi. Bal, "Liderlikten bahsediyorlar, böyle bir liderliğe doğru iddiamız var" dedi.

Soma'daki maden faciasını anımsatan Bal, hala Dünya Sağlık Örgütü'nün madencilikle ilgili sözleşmesinin kabul edilmediğini kaydetti.

Şişli'deki asansör kazasının olduğu iş yerinde daha önce de bir kopma hadisesinin yaşandığına dikkati çeken Bal, şöyle devam etti:

"Bir can bu kadar ucuz olmamalı. Dindar olduğunu iddia edenlere söylüyorum; haksız yere birini öldürmek tüm insanları öldürmek gibidir. Adamı çekmişsin alnından vurmuşsun ya da ihmaller neticesi onun ölümüne yol açmışsın. Aynı kapıya çıkıyor mu çıkmıyor mu? Vicdan sahiplerine sesleniyorum. Aynı kapıya çıkıyor. Daha fazla para kazanmak için ya da daha fazla dostlara, yandaşlara para kazandırtmak için bu ihmallere göz yumulmamalı. Günde 4 tane işçinin ölmesi normal midir? Yazık değil mi? Yasal ve idari düzenlemeler acilen yapılmalı. 'Öldü geçti' demeyin, bunlar sizin de babanız, anneniz, kardeşiniz, evladınız olabilir."

Bal, gazetecilerin, Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediye Başkanı olduğu dönemde inşaat yapılan yerin yeşil alan olmasını önerdiği iddiası ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın aynı öneriyi Bakanlar Kurulu'na taşıdığının hatırlatılması üzerine, "2002'de deprem olduğu zaman toplanılacak, çadır kurulacak 400'den fazla alan tespit edilmişti. Bu 90'ın altına düştü. Bu ne demektir? Rant demektir. Para için yeşilin katledilmesi, güvenliğin ve tedbirin ortadan kaldırılması demektir. Bu iktidar döneminde çok ciddi yeşil kıyımı yapıldı" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal'dan Asansör Kazası Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement