Karara Kızan Köyülüler Sandık Başına Gitmedi - Son Dakika
Güncel

Karara Kızan Köyülüler Sandık Başına Gitmedi

Karara Kızan Köyülüler Sandık Başına Gitmedi

Kütahya'da belde statüsünü kaybetmelerdini protesto eden köylüler, sandık başına gitmedi.

17.04.2014 12:34  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

  Kütahya'nın Simav Kuşu köylüleri 30 Mart seçimlerinde sandığı gitmedi ve tek bir oy bile kullanmadı. Hal böyle olunca YSK muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

KÖYDEN SIFIR OY ÇIKTI

Kütahya Kuşu Beldesi'nin köye dönüşmesini proteste eden köylülerden hiç kimse 30 Mart'ta seçime katılmadı. Köyde kurulan dört sandıkta kayıtlı bin 648 seçmenin hiçbiri oy vermedi. Köylüler, nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybetmelerini protesto amacıyla karar alıp oy kullanmadılar. Köyden sıfır oy çıktı.

1 HAZİRAN'DA DA SANDIĞA GİTMEZLERSE NE OLACAK?

Kuşulular, "Muhtar değil belediye başkanı seçmek istiyoruz" dediler ve ilginç protestoya imza attılar. Simav Kaymakamı ise seçim yapılana kadar okul müdürünü muhtar vekili olarak atadı. Okul müdürü vekaleten 1 Haziran'a kadar muhtarlık yapacak.

İLÇE SEÇİM KURULU YSK'YA SORDU

Simav İlçe Seçim Kurulu ise YSK'ya başvurup ne yapacağını sordu. YSK'da muhtar ve ihtiyar heyeti seçiminin 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi. Kuşu köyü sakinleri 1 Haziran'da da sandığa gitmezse son derece ilginç bir sivil itaatsizlik örneği ortaya çıkacak. Bu durumda YSK'nın yeni bir karar alması gerekecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karara Kızan Köyülüler Sandık Başına Gitmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • SEDAT: ATAKAN ATMIŞ TUTMUŞSUN BİLMEDİĞİN KONU HAKKINDA YORUM YAPMA BEN BİLİYORUM KUŞU BELEDİYESİNİ ADAMLAR HAKLI O BÖLGELERE KÖY OLUNCA HİÇ HİZMET GİTMİYOR O YÜZDEN ÇABALARI O YÜZDEN BU ALDIKLARI TAVIR BEN İZMİRDEN KÖYE GİDİYORUM MANİSA,NIN SELENDİ İLÇESİ VAR ORAYI GEÇTİNMİ KUŞU BELEDİYESİNE KADAR YOLLAR BERBAT TEK ŞERİT YOL GİBİ ÇOĞU YERDEN 2 ARAÇ ZOR GEÇİYOR KAZA RİSKİ ÇOK ÇOK VİRAJLI OLMASINI GEÇİN ÇOK DAR KEŞKE VİRAJLI OLSADA GENİŞ OLSA SEÇİM ZAMANLARINDA GEZMEDİK KÖY BIRAKMAZLAR AMA GEÇİNCE KÖYLÜYÜ HATIRLAYAN OLMAZ BU BELEDİYE DE KÖY OLURSA ORAYA BAKAN EDEN OLMAYACAK O YÜZDEN SİTEMLERİ HAKLILAR DA BU DURUMU PROTESTO ETMEKTE YETKİLİ ABİCİLERİM YORUMUMU GÖRÜRSE BİR ZAHMET ŞU YOL OLAYINA BİR ÇARE BULSUNLAR O YOLDA YOLCU TAŞIMACILIĞI DA YAPILIYOR ALLAH KORUSUN BİR OTOBÜS KAZA YAPARSA BİLANÇO AĞIR OLUR VEBALİ DE ÜSTÜNÜZE KALIR 5 1 Yanıtla atakan: BU DURUMDA OLAN BÜTÜN HER YER AYAKLANSIN OZAMAN.SİZİN ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİDEN ANLADIĞINIZ BU SADECE AYAKLANMA ZORLA KABUL ETTİRME.BU ÜLKEDE HUZURLU YAŞAMAK İSTİYORSAN HUZUR BOZMA.KANUNLAR UYULMASI GEREKEN KURALLARDIR BUNLARIN YAPTIĞINI HERKES YAPARSA NE OLUR BİLİYORMUSUN BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLMÜŞ OLUR 0 0
  • atakan: ne oluyor kardeşim bu insanlara millet protesto adı altında ne kanun ne başka bişey tanımaz oldu.olay belli nüfus 2000 altına düşmüş artık muhtar seçeceksiniz neden diretiyorsunuz ki oldu canım köylerde hiç kimse oy kullanmasın baladiye olmak istesin herkes ne ala memleket biraz kendinize çeki düzen verin. yeter lan her kes kendi kanununu koymaya kalkarsa ne olacak pekik bu işn sonu? 3 3 Yanıtla

Advertisement