Kuşadası'ndaki Kenan Evren Caddesinin İsmi Erdal Eren Olarak Değişti - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'ndaki Kenan Evren Caddesinin İsmi Erdal Eren Olarak Değişti

Kuşadası\'ndaki Kenan Evren Caddesinin İsmi Erdal Eren Olarak Değişti

Aydın'ın Kuşadası ilçesi, Güzelçamlı Mahallesindeki Kenan Evren Caddesinin ismi büyükşehir belediye meclisi kararıyla "Erdal Eren" olarak değiştirildi.

10.06.2015 20:29  Güncelleme: 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenan Evren Caddesi'nin ismi Erdal Eren olarak değiştirildi

Aydın'ın Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi'ndeki Kenan Evren Caddesi'nin ismi büyükşehir belediye meclisi kararıyla "Erdal Eren" olarak değiştirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk toplantısını yaptı. 31 maddelik gündemle toplanan meclis, Kenan Evren Caddesi'nin adını değiştirdi. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında toplanan meclis, 12 Eylül askeri darbesinin baş aktörü olan ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden Kenan Evren adını taşıyan caddenin ismini "Erdal Eren Caddesi" yaptı. Belediye İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın teklifiyle meclise gelen değişiklik, oybirliğiyle kabul edildi. Caddedeki eski tabelanın halen yenisiyle değiştirilmediği görüldü.

12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü için hüküm giyen ve yaşı büyütülüp 17 yaşında asılarak idam edilen Erdal Eren, o dönem Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'ndaki Kenan Evren Caddesinin İsmi Erdal Eren Olarak Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MERDO: NETEKİM CHP DOĞRU YAPMIYOR ZAMANINDA ORDU GÖREVE SİZE GÜVENİYORUZ PAŞAM DEDİLER GAZI VERDİLER İSMİMİ CADDELERE VERDİLER ŞİMDİ BÖYLE OLDUK. 0 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement