Kuş Muhabbeti" Mesafe Tanımıyor - Son Dakika
Güncel

Kuş Muhabbeti" Mesafe Tanımıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Güvercinlerin görüntüsü Açık arttırmayla satışları Murat Yalçın ile röportaj Türkiye'nin farklı illerinden kuş meraklıları, hem güvercinlerini satmak hem de muhabbet etmek için Aksaray'da buluşuyor.

09.02.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Güvercinlerin görüntüsü

Açık arttırmayla satışları

Murat Yalçın ile röportaj Türkiye'nin farklı illerinden kuş meraklıları, hem güvercinlerini satmak hem de muhabbet etmek için Aksaray'da buluşuyor.

Aksaray Kuşları Koruma Derneği öncülüğünde her hafta salı ve çarşamba günleri kurulan güvercin pazarı, İstanbul'dan Kayseri'ye, Ankara'dan Adana'ya Türkiye'nin dört bir yanından kuş meraklılarını misafir ediyor.

Kent merkezindeki pazarda, besledikleri güvercinleri satan, sayıları 100 ila 200 arasında değişen kuş besleyicileri, daha sonra dernekte bir araya gelerek güvercin hikayeleri üzerine sıcak sohbetler yapıyor.

Herbiri farklı iş kollarında olsa da ortak paydaları olan güvercinler sayesinde yeni dostluklar kuran kuş severler, aralarına yeni katılan arkadaşlarına da güvercinler edinmesi için maddi destek sağlıyor.

Türkiye'nin yanı sıra başta Ortadoğu olmak üzere farklı ülkelerden getirilen güvercinlerin satıldığı mezatta ise kuşlar özelliklerine göre 20 liradan 10 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Aksaray Kuşları Koruma Derneği Başkanı Hasan Ilgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada iki gün kuş meraklılarıyla güvercin mezadında buluştuklarını söyledi.

Öğretmeninden, polisi ve işçisine her meslek grubundan kuş besleyicilerini misafir ettiklerini belirten Ilgın, "Bu bir hobidir, tutkudur. Bu arkadaşlarımızın hepsinin farklı işi var. Ama hepsi güvercin tutkusu olan insanlar. Bu yüzden akşam oldu mu arkadaşlarımız burada toplanıyor" dedi.

Ilgın, Türkiye'nin birçok farklı ilinden kuş meraklılarının Aksaray'a geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün Bursa, Konya, Nevşehir ve Niğde'den gelen arkadaşlarımız var. Bir araya geldiğimizde kuşlar üzerine sohbetler yapıyoruz. Arkadaşlarımızın hiçbirinin kötü alışkanlığı yok. Güvercinlerle ilgilenmek insanları birçok kötülükten uzak tutuyor. Kötü alışkanlıkları bulunanları aramıza almıyoruz. Bizim gözümüz sadece güvercinleri görüyor. Güvercin sevgisini çocuklarımıza da kazandırmaya çalışıyoruz."

"Kuş sesini duymazsam olmaz"

Murat Yalçın da 25 yıldır güvercin beslediğini ifade ederek, "Kuş meraklıları bir araya geldiklerinde tek muhabbet kuşlar üzerinedir. Zararlı alışkanlıklarımız olmaz. Buraya gelerek hem arkadaşlıklarımızı geliştirir hem de çok sevdiğimiz güvercinler ile ilgilenir, mutlu oluruz" diye konuştu.

Güvercin beslemenin çok farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları anlattı:

"35 yaşındayım. Bana 10 bin lira verseler ve 'her salı gecesi şuraya gideceksin' deseler yapmam. Çünkü her salı benim burada güvercinler ile randevum var. Bu arkadaşların yüzünü görmeden olmaz. Kuş sesini duymazsam olmaz. Kuş sesini duyacağım ve muhabbetini yapacağım ki akşam başımı yastığa koyduğumda uyuyabileyim. Kuşçuluk böyle bir şey."

Aksaraylı Mehmet Tay ise inşaatta çalıştığını dile getirerek, "Eve geldiğimde güvercinlerimin yanına geçiyorum. Yanlarına oturup, onları izliyorum. Bu benim tüm yorgunluğumu alıyor. Güvercin sevdalısı olmak gerçekten çok farklı" ifadelerini kullandı.

Kuş Muhabbeti" Mesafe Tanımıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuş Muhabbeti' Mesafe Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Kadın, Erkek Arkadaşının Yardımıyla Aracı Çaldı
    11:10 Adana'da Kadın, Erkek Arkadaşının Yardımıyla Aracı Çaldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kadın, erkek arkadaşının yardımıyla sokakta park halinde bulunan hafif ticari aracı çaldı. Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Çalınan araç, terk edilmiş halde bulunarak sahibine teslim edildi. Kadın şüpheli cezaevinde olduğu için sadece erkek arkadaşı tutuklandı.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı
    11:08 Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı

    Yozgat'ta kasten yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan hükümlü, jandarma işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu
    11:08 Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

    Kars'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ortamında geçmesi için kent genelinde 3 bin 585 güvenlik gücü görev yapacak. Oy kullanma saatleri 07.00-16.00 arasında olacak.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi
    11:08 Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi

    Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su borcu olan vatandaşların fatura borçlarını ödedi. Bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi desteğinde bulunan Kestel Belediyesi, bu ramazan ayında da 2 milyon 807 Bin liralık sosyal yardım projesiyle gönüllere dokunmuş oldu.


Advertisement