Kuş Gözlemcileri Karacabey Longozu'nda Kamp Kuracak - Son Dakika
Yerel

Kuş Gözlemcileri Karacabey Longozu'nda Kamp Kuracak

Türkiye'nin önemli kuş fotoğrafçıları ve gözlemcilerinin bir araya geldiği "trakus.org" tarafından organize edilen kampın Karacabey Longozu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

25.03.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli kuş fotoğrafçıları ve gözlemcilerinin bir araya geldiği "trakus.org" tarafından organize edilen kampın Karacabey Longozu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Platformun kurucusu Serhat Tigrel ve yöneticilerinden Ömer Furtun, Karacabey ilçesine gelerek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile Basın Sorumlusu Alper Tüydeş ile görüştü ve kamp alanı olarak düşünülen bölgelerde onlarla incelemelerde bulundu.

Karacabey Belediyesinin katkılarıyla düzenlenecek kampın 16- 19 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Etkinlik kapsamında Türkiye'nin önemli doğal yaşam fotoğrafçılarının Karacabey'e gelmesi beklenirken longozun bilinirliğinin artmasına da katkıda bulunması hedefleniyor.

Fotoğrafçılar, kamp süresince sabahın erken saatlerinden gün ağarıncaya kadar çekimler yapacak. Akşamları ise günün değerlendirmesi gibi konuları içeren toplantı ve sosyal aktiviteler olacak. Konuya ilgi duyan herkesin konuk olabileceği etkinlikte ayrıca öğrencilere doğa ve kuşlar hakkında bilgiler verilecek. Etkinliklerde bölge halkına Karacabey Longozu ve bölgedeki türlerin önemi anlatılacak.

Belediye Başkanı Ali Özkan, şunları kaydetti:

"Bölgemiz sadece yazın değil, yılın dört mevsimi turistler tarafından ilgi görebilecek bir yer. Yaz sezonunda zaten gerekli yoğunluğu yakalıyoruz ancak diğer dönemlerde de hareket sağlayacak etkenlerin oluşması içinde mesai harcıyoruz. İşte bu noktada istişarelerimiz sonucu Trakus Kampını ilçemize getirme kararı aldık. Bu kamp ile Türkiye'nin en önemli doğa ve yaban hayatı fotoğrafçıları Karacabey Longozu'nda 4 gün adım atmadık yer bırakmayarak fotoğraf çekecek. Bölgenin bilinirliğinin artması, Karacabey için bu kamp büyük bir ivme olacak. Türkiye'ye her yıl binin üzerinde yabancı turist bunun için geliyor ve bu alanda fotoğraf çekimleri ve gözlemler yapıyor. Türkiye'nin enleri arasındaki Karacabey Longozu'nun da bu pastadan faydalanması için bu etkinlik ve bilinirliğin artması önemli. Kamp, ilçe halkımızın da ziyaretlerine açık olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuş Gözlemcileri Karacabey Longozu'nda Kamp Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement