Kürtler Kerkük'te IŞİD'le Çatışıyor - Son Dakika
Dünya

Kürtler Kerkük'te IŞİD'le Çatışıyor

Kürtler Kerkük\'te IŞİD\'le Çatışıyor

Kerkük'te IŞİD'in elinde bulunan üç köye sabah saatlerinde PKK ve Peşmerge güçleri tarafından saldırı düzenlendi. Çatışmalar devam ediyor.

30.09.2014 12:26  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Kerkük ve Musul kenti yakınlarında PKK ve Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Peşmerge güçlerinin Kerkük yakınlarında en az üç, Musul yakınlarında ise 16 köyü IŞİD'in elinden aldığı gelen bilgiler arasında.

BÜYÜK OPERASYON

Kerkük'ün Tavuk nahiyesine bağlı ve IŞİD'in elinde bulunan Vahda, Adşaha ve Üzeyriye köylerine bugün saat 05.00 sıralarına Peşmerge ve PKK'lılar tarafından büyük bir operasyon düzenlendi. Köylerdeki IŞİD'lilerin karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Saatler süren çatışmaların ardından Adşaha ve Üzeyriye köyleri IŞİD'in elinden alınırken, çatışmalarda Peşmerge ve PKK'lılardan ölü ve yaralılar olduğu öğrenildi.

Yaralı Peşmergeler, bölgeden alınıp hastanelere gönderilirken, çatışmalarda ölen IŞİD'lilerin sayısı ise henüz belirlenemedi.

IŞİD'LİLERİN BULUNDUĞU ALANLARA YOĞUN ATEŞ

Adşaha ve Üzeyriye köylerinden kaçan IŞİD'lilerin gittiği Vahda köyünde ise saat 12.00 sıralarında Peşmerge ve PKK'lılar sızma girişiminde bulundu. Bu sırada bölgeye uzun menzilli toplar, Katyuşa füzeleri ve ağır silahlarla donatılmış Peşmerge takviye olarak gönderildi. Peşmergeler Doçka toplar, Katyuşa füzeleri ve keskin nişancılarla IŞİD'lilerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Yaklaşık 150 IŞİD militanının bulunduğu belirtilen Vahda köyünde IŞİD ile Peşmerge ve PKK'lılar arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Yerel kaynaklar çatışmanın sürdüğü bölgede savaş uçaklarının da keşif uçuşu gerçekleştirdiğin ancak uçakların hangi ülkeye ait olduğunun henüz belirlenemediğini belirtti.

Cihan haber ajansı ise Peşmerge'nin, IŞİD'in eline geçen Kerkük yakınlarındaki 4 köyü geri aldığını duyurdu. Ajansın haberinde bu köylerin isimleri Halit, Saad, Elbonecim ve Elbohasan olarak verildi. Ajans ayrıca çatışmalardan dolayı Kerkük-Dakuk yolunun ulaşıma kapatıldığını bildirdi.

RABİA'DA 30 IŞİD NOKTASINA OPERASYON

Peşmergeler yine bu sabah saatlerinde Suriye sınırındaki Rabia bölgesinde IŞİD'in elinde bulunan 30 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda 22 bölge IŞİD'in elinde kurtarıldığı belirtilirken, buradan kaçan IŞİD'lilerin Rabia'nın içine kaçtığı belirtildi. Peşmergeler ile IŞİD'liler arasında bölgedeki çatışmalar sürerken, Rabia içinde bulunan IŞİD'lilerin de etkisiz hale getirilmesi için sıcak takibin sürdüğü öğrenildi.

ÜÇ CEPHEDE SAVAŞIYORLAR

AFP ajansı ise Kürt güçlerinin bu sabah itibariyle Irak'ta IŞİD'e karşı üç cephede mücadele ettiğini bildirdi. Ajans, üst düzey askeri yetkililere dayandırdığı haberinde Kürt güçlerinin kuzeyde Musul, güneyde Kerkük ve batıda Rabia kentlerinde IŞİD'e karşı mücadele ettiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kürtler Kerkük'te IŞİD'le Çatışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Kürt: Bakın arkadaşlar kürtlere atıfda bulunanlar yıllardır kürtlerle berabersiniz her savaşınıza katıldılar sizlere yardımcı oldular herzaman yanınızdaki tek milleti kürtler !!!! 42 90 Yanıtla
  • izmirli TÜRK: Amerika Almanya Anne ve Baban oldugu icin sükrediyorsun...dag faresi size bir karis toprak York.. NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE 45 43 Yanıtla
  • vatan: allah yar ve yardımcınız olsun ışıd kalbim ve dualarım sizden yana ışıd kazıyın şu itlerin kökünü 39 21 Yanıtla
  • antep: pkk aklı sıra rojavada ölen itlerin intikamını alıyo ordada geberirler inşallah 33 20 Yanıtla
  • bozova: bu pkk lıların taktiğini anladım arkadaşlar kendileri diyorsa oraya aldık burayı aldık anca üçün birini almıştırlar bisürü pkk lı gebermiş 14 26 Yanıtla
  • 21diyar21: BURDA YORUM YAPACAĞINIZA GİDİN SÜLEYMAN ŞAHI KURTARIN BIRAKIN KÜRTLERLE UĞRAŞMAYI ADAMLARIN SİZE İHTİYACI YOK ASLANLAR GİBİ SAVAŞIYORLAR. HADİ BAKALIM GÖRELİM 2023 lisanslı büyük güçü bende merak ettim. 23 15 Yanıtla
  • ADANALI: 30 BİN ANADOLU ASKERİNİ ÖLDÜREN PKK YA RAHMET OKUMAYA BAŞLADINIZ LAN ARKADAŞ İŞİD 1 TÜRK ASKERİ ÖLDÜRMEDİ BU NE DÜŞMANLIKTIR DUR TAHMİN EDİM ADAMLAR MÜSLÜMANYA ONDAN SİYONİST MEDYA SİZİ NASIL KANDIRIYOR ADAMLAR ENFAL-67 GÖRE ESİR ALMIYOR MUHAMMED-4 AYETLERİNE GÖRE İNFAZ EDİYOR BURDA YANLIŞ OLAN NE 18 13 Yanıtla
  • ADANALI: ADAM YAZMIŞ ALLAH PYD VE PEŞMERGEYE YARDIM ETSİN ABDNİN KÖPEKLİGİNİ YAPANLARA ALLAH YARDIM ETSİN ÖLEMİ YUHHH 18 10 Yanıtla
  • hataylı: EN İYİ PKK LI-PYD Lİ ÖLÜ PKK LI VE PYD LİDİR 13 15 Yanıtla
  • hasan sivri: malesef kaç milyon kürt yanlarına peşmergeyi abd yi fransayı ve nice ülkeleri alıp halen işid i yenemedi. acaba işid sadece kürtlerle savaşsaydı ne olurdu tahmin eden varmı? 15 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement