Kürtler IŞİD İçin Silah İstedi, Türkiye Reddetti - Son Dakika
Güncel

Kürtler IŞİD İçin Silah İstedi, Türkiye Reddetti

Irak Kürdistan yönetiminin IŞİD'e karşı savaşmak için Ankara'dan silah istediği; ama bunun reddedildiği öne sürüldü.

29.08.2014 23:26  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşmak için Türkiye'den istedikleri askeri yardımın, "IŞİD'in elindeki rehineler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi" gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

"REHİNELER VE 'SEÇİM VAR' DENDİ"

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, Irak Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, IŞİD'e karşı savaşmak için Türkiye'den istedikleri askeri yardımın, "IŞİD'in elindeki rehineler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi" gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

TÜRKİYE GİZLİ GELDİ

Erbil merkezli Rudaw TV’nin canlı yayına katılan Hüseyin, IŞİD'e karşı destek almak amacıyla Türkiye’ye gizli bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Hüseyin, görüşme yeri ve hangi yetkili ile görüştüğüne dair bilgi vermedi.

Türkiyeli yetkililerin yanıtını şöyle aktardı: "Durumunuzu anlıyoruz, ancak önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve IŞİD’in elindeki Türk rehinelerin can güvenliğinden dolayı bunu yapamayız."

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Hüseyin, Türkiye’den sadece insani yardım aladıklarını aktardı. Bu arada, Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Ak Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmede, Irak ve Kürdistan bölgesindeki son gelişmelerin yanı sıra petrol ihracatı konusunun ele alındığı öğrenildi. Barzani, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir de araya geldi.

Kürtler IŞİD İçin Silah İstedi, Türkiye Reddetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kürtler IŞİD İçin Silah İstedi, Türkiye Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • kemal: türkiye ve kürdistan dost kardes ülkelerdir umarim yardimlasirlar kürdistan devleti cok güclüdür 40 83 Yanıtla
  • Pkk da kimmis,: Burda pkk yi savunanlar var, pkk yi türkiyeden güclü görenler var. Vaybe Pkk ile türkiye yi karsilastiranlar okula gittiler mi acaba 63 38 Yanıtla hakkarili: merak etme gitmişler madem öyle rehinelerinizi kurtarn hadi bilgisayarn başında klavye sallamakla ancak zamanını harcarsın daha önceki zamanları harcadığın gibi. . . 0 0
  • polat alemdar: kürtler bile kendi soydaşlarına sahip çıkarken bizinkiler bizim soydaşlara sahip çıkmıyor hemde rehinelerimizi kurtaramadılar oysa musulu onların başına yıkmamız gerekmiyormu ah ah aciz türkiyem hala bazıları yok büyük türkiye yok herkes önümüzde diz çökecek kimse kendini kandırmasın yazık yazık amerika kendi soydaşlarına sahip çıkıyor kürtler kendi soydaşlarına sahip çıkıyor israil sıf bir askeri kurşun yedi diye bir elnusra noktasını bombaladı bizinkiler rahat koltuklarında oturuyor daha rehineler kurturalamadı kims e büyük türkiye diye kendini kandırmasın 59 6 Yanıtla hasan t.: Devlet Gaza Gelerek yönetilmez. 0 0
  • bagok: yahu turkiye isid itleriy ile cok iyi bir dost tur bunu bilmemmek herhalde cocukluktur adama gulerler bee. . . 28 36 Yanıtla
  • amed gezer: Barzani daha dost düşman kim bilmiyor senin yok olmanı istiyenden yardım istiyorsun ve sen o kultuga hic yakışmıyorsun 32 26 Yanıtla İLYAS DİYOR Kİ: dostunu düşmanını tanımak için ülkelerden silah istiyor dostu da belli düşmanı da. 8 1
  • NAZIM: TÜRKİYE MEDYASINA BAKIP DA YORUM YAPANLAR VAR. . DÜNYA MEDYASINI TAKİP EDİN DE DOĞRULARI ÖĞRENİN. . EZİDİLER VE PEŞMERGELERİ PKK GERİLALARI KURTARDI VE İŞİDİ ABD DESTEĞİ İLE PKK DURDURDU. . . İŞİD TÜRKİYE GİBİ PKK DAN KORTUĞU KADAR ABD DEN BİLE KORKMUYOR. . GÜN GELECEK BU PKK ÖYLE BİR MUHTAÇ OLACAKSINIZ İŞTE O ZAMAN İŞ İŞTEN GEÇECEK. . 15 39 Yanıtla
  • YUSUF: KİM SIRTINI TÜRKİYE YE DAYAMIŞDA SEN DAYIYORSUN, , DÜNYADA HİÇ BİR ÜLKE TÜRKİYE YE GÜVENMİYOR, TÜRKİYE SENDEN YAKITI UCUZA ALMAK ALMAK İÇİN SENİN DOST UYUNLARI OYNUYORDU, AYNE SURİYE YE YAPTIĞI GİBİ. . . SEN MERAK ETME GÜN GELECEK ONLARDA SEN YARDIM İSTEYECEK, GERÇEĞİ SİZ PEŞMERGELER KORKAKSINIZÇ. SİZİ KURTARAN PKK DIR. 16 33 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı
    11:03 Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'huzur ve güven' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 11 zanlı yakalandı. Uygulama kapsamında yapılan Genel Bilgi Toplama sorgulamasında, kasten yaralama, güveni kötüye kullanma, askeri ceza kanununa muhalefet, resmi evrakta sahtecilik, hırsızlık gibi suçlardan aranan zanlılar gözaltına alındı. Ayrıca, uygulama sırasında ruhsatsız tabanca, 7 mermi ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. İş yerleri ve araçlar da denetlendi, 18 araç sürücüsüne toplam 190 bin 364 lira para cezası kesildi ve 3 araç trafikten men edildi.

  • Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı
    11:00 Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın görüntülerinden şahsın kimliğini belirleyerek gözaltına aldı.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü
    10:59 Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 araç duvarın altında kaldı. Dron görüntüleri olayın büyüklüğünü ortaya koydu. Yetkililer, inceleme yapmak ve zararı gidermek için çalışmalara başladı.

  • Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması
    10:59 Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması

    Malatya'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arasında 'Dünya Mutfakları Yemek Yarışması' düzenlendi. Yarışmanın sonuçları açıklandı ve dereceye girenler ödüllendirildi.

  • Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak
    10:58 Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cemevlerinin aydınlatma giderlerini karşılamak için yeni bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili cemevinin il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık tarafından ödenmeyecek ve ödenmesi gereken her türlü bedel abone tarafından ödenecek.

  • Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor
    10:58 Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

    Kırklareli'nde Karakaş Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi binada çıkan yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri müdahale ediyor. Yangın sırasında binanın yanındaki apartman tahliye edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını takip ediyor.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.


Advertisement