Kurtalan'da "Engelsiz Yaşam" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Kurtalan'da "Engelsiz Yaşam" Kampanyası

Kurtalan Belediyesi tarafından başlatılan "Engelsiz Yaşam" kampanyası çerçevesinde ilçedeki her engelliye akülü tekerlikli sandalye hibe edilecek.

17.09.2014 11:16  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtalan Belediyesi tarafından başlatılan "Engelsiz Yaşam" kampanyası çerçevesinde ilçedeki her engelliye akülü tekerlikli sandalye hibe edilecek.

Kurtalan Belediyesi bahçesinde düzenlenen törende, ilk akülü araba ihtiyaç sahiplerine hediye edildi. Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, törende yaptığı konuşmada, ilçe genelinde daha önce tespit edilen engellilerden her ay birine tekerlikli sandalye hibesinde bulunacaklarını belirterek, "Engelsiz Yaşam" kampanyası ile ilçede akülü tekerlikli sandalyesi bulunmayan engelli kalmayacağını söyledi.

İlçedeki engelli vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Nevzat Karaatay, sosyal belediyeciliğin bir ayağının engelli vatandaşlar için atılan adımlardan oluştuğunu belirtti.

Kurtalan'da engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak adımları attıklarını anlatan Karaatay, şöyle konuştu:

"İlk olarak bir adet akülü arabayı vatandaşımıza hediye ettik, onun yaşadığı mutluluğa ortak olduk. Bu kampanyayı yürütmemizde bizlere büyük destekte bulunan Yahya Menak kardeşimize teşekkür ediyorum. Bizim için en büyük ödül onların mutluluğu. Onların yüzü güldükçe bizim de yüzümüz gülüyor. Bu kapsamda belediye olarak başlattığımız çalışma ile ilçemizde ihtiyaç sahiplerini belirleyip her birine karşılıksız akülü araba hediye edeceğiz. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman engeli nedeniyle yürüyemeyen vatandaşlarımızın bir nebze olsun sorununu çözmüş olacağız."

Daha sonra Karaatay, doğuştan bedensel engelli Adil Bingöl ve Erhan Karataş'a akülü tekerlikli sandalyelerini verdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtalan'da 'Engelsiz Yaşam' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement