Kurt Efe' İyileşiyor, Vuran Polise Çifte Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Kurt Efe' İyileşiyor, Vuran Polise Çifte Soruşturma

Kurt Efe\' İyileşiyor, Vuran Polise Çifte Soruşturma

İzmir Çiğli İlçesi'nde üç yıldır polislerin beslediği 'Kurt Efe' adlı köpeğin, karakolun bahçesinde Komiser Yardımcısı M.A. tarafından tabancayla vurulmasının ardından başlatılan çifte soruşturma sürüyor.

28.06.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Çiğli İlçesi'nde üç yıldır polislerin beslediği 'Kurt Efe' adlı köpeğin, karakolun bahçesinde Komiser Yardımcısı M.A. tarafından tabancayla vurulmasının ardından başlatılan çifte soruşturma sürüyor. Hayvan hastanesinde tedaviye alınan 'Kurt Efe'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çiğli Merkez Polis Amirliği'nde, yaklaşık 15 gün önce, grup amiri olarak göreve başlayan Komiser Yardımcısı M.A., geçen 19 Haziran'da, karakoldaki polislerin 3 yıldır beslediği iki sokak köpeğinin bahçeye girmesine sinirlendi. Komiser Yardımcısı M.A., köpeklerden 'Kurt Efe'nin bahçeye girmesi üzerine kapının önünde çalışır halde bekleyen ekip arabasından beylik tabancasını aldı, 2 metre uzakta duran köpeğe doğrultup ateş etti. Vurulan köpek can havliyle karakol bahçesinden yalpalayarak kaçmaya çalıştı. M.A. ise, hiçbir şey olmamış gibi ekip arabasına binip uzaklaştı.

Hayvan severlerin haber vermesi üzerine olay yerine giden Özel Metropol Hayvan Hastanesi'nin sahibi Yiğit Gülbağ, yaralı köpeği alarak tedavisi için hastaneye götürdü. Kurşunun sol arka bacağından girip çıktığı belirlenen 'Kurt Efe' tedaviye alındı.

KOMİSER YARDIMCISI HAKKINDA SORUŞTURMA

Olay üzerine İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla Çiğli Merkez Polis Amirliği'ne olay yeri inceleme ekipleri gönderilerek deliller toplandı.

Plis Amirliği'ndeki güvenlik kamerası tarafından görüntülenen olayın ardından, Komiser Yardımcısı M.A. yıllık izine çıkarken, beylik tabancasına ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla el konuldu. Savcılıkta ifade veren Komiser Yardımcısı M.A., iki gündür kullanmadığı silahını kontrol etmek amacıyla kör noktaya doğrulttuğunu, köpeği görmediğini söyledi.

VALİ: İHRAÇLIK BİR FİİL

Polis Amirliği bahçesinde bir köpeğin yine polis tarafından vurulmasından üzüntü duyduğunu belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak da twitter hebasından bir açıklama yaptı. Vali Toprak açıklamasında şunları söyledi:

"İzmir'de hayvana canice, silahla ateş eden Komiser Yardımcısı hakkında, olayın öğrenilmesi üzerine derhal cezai işlem başlatılması talimatı verilmiştir. Emniyet görevlisinin insanlık dışı davranışı hiçbir şekilde kabul edilemezdir, gerekli her türlü kanuni cezai işlemler yapılmaktadır. Köpeğe karşı atılan kurşun, kendi kalbimizedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır. Silaha el konulmuştur. Hayvana eziyet ve kötü muamele, emniyeti tehlikeye düşürecek şekilde ateş etmek gibi konularda adli ve disiplin işlemler yapılmaktadır. Söz konusu fiil, Emniyet Disiplin Tüzüğü'nde de en ağır yaptırıma konu olmaktadır ve ihraçlık bir fiildir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettiş istenmiştir. Adli işlem olarak ifade ettiğimiz savcılık soruşturması da diğer işlem ve soruşturmalara ilaveten devam etmektedir."

KÖPEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Çiğli'deki hayvan hastanesinde tedavisi devam eden 'Kurt Efe'nin durumunun iyiye gittiği belirtildi. Köpeğin tedavisiyle ilgilenen veteriner Memduha Turanlı, "Yaralı olarak hastanemize getirilen köpeğin tedavisini biz üstlendik. Başta ciddi bir kanaması ve enfeksiyon vardı, önce acil müdahalesi yapıldı. Ardından da röntgen ve kan tahlili gibi gereken ne varsa yapılıp tedavisine başlandı. Şu an iyi durumda, taburcu edilebilir hale geldi. Ancak bir süre daha bizim misafirimiz olacak. Mermi içerde değil, o nedenle kalıcı bir şey olmayacak" dedi.

OLAYI ORTAYA ÇIKARAN AVUKATTAN TEPKİ

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nda da görevli avukat Senem Demirel, olaya baro olarak müdahil olma kararı aldıklarını dile getirdi. Hayvan severlerin şikayeti üzerine savcılık tarafından işlemlerin başlatıldığını, kendilerinin de müdahil olma kararı aldıklarını kaydeden avukat Senem Demirel, şunları söyledi:

"Komiser yardımcısı için yapılacak iki işlem var. Biri idari, diğeri adli soruşturma. Adli soruşturmada zaten biz de müdahiliz, burada 'genel güvenliği tehlikeye atmaktan' dolayı bir soruşturma başlatıldı. Ayrıca adli soruşturma kapsamında yapılacak bir şey daha var. Vurulan köpek, sokak köpeği olarak görülüyor, fakat 3 yıldır oradaki polisler ve çevredekiler tarafından bakılan, sahipli bir hayvan. Bu bağlamda da Türk Ceza Kanunu'nda mal kapsamında giriyor ve 'mala zarar vermekten' de dava açılabilir, bu kişiye bu yönde de dava açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında da idari para cezası kesilecektir kendisine. İdari soruşturma kapsamında da Vali tarafından, 'Meslekten ihracını gerektirir' yönünde bir açıklama yapıldı. Söz konusu kişinin idari soruşturmasının da takipçisiyiz. Umarım kamunun vicdanını rahatlatan bir ceza verilir. Toplumumuz nereye gidiyor diye düşündürüyor bu görüntüler. Hiçbir suçu olmayan bir hayvana bu şekilde zarar veren insanlar toplumda, bir çocuğa ya da masum birine de zarar verebilir. Yaptırımların arttırılması gerekiyor."

POLİSLER DİĞER KÖPEĞİ BESLİYOR

Olayın meydana geldiği Çiğli Merkez Polis Amirliği'nde görevli personel de büyük üzüntü yaşarken, polisler tarafından beslenip bakılan diğer köpek yine bahçede dolaşıyor, bina kapısının önünde yatıyor.

Polis Amirliği'nin hemen yakınındaki bir ağaca asılı halde de bir kuş yuvası bulunuyor. Polisler bu bölgedeki sokak hayvanlarına da ilgi gösterip, yiyecek ve su veriyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurt Efe' İyileşiyor, Vuran Polise Çifte Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • urfalı: adammısın sen cenc komser senı polıs yanda suc yazıklar olsun 0 0 Yanıtla
  • İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor
    14:39 İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir marketin deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi ve ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
    14:38 Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi

    Samsun'da yürütülen Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından İlkadım ilçesindeki özel bir okulda etkinlik gerçekleştirildi. Programda, meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı ve akran zorbalığı gibi konular 160 öğrenciye anlatıldı. Etkinlikle öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlenmeleri hedeflendi ve etkinliğin ilerleyen dönemlerde devam edeceği belirtildi.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi
    14:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi

    UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatı (FLACMA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti ve daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu paylaştı.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi
    14:35 Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini belirtti. Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve zorlu bir karşılaşma beklediklerini ifade etti. Ayrıca, takımın ligde kalma mücadelesine devam edeceklerini ve sözleşme konusunun şu anda odaklarında olmadığını söyledi.


Advertisement