Kurbanlık Pazarlarında Yoğunluk - Son Dakika
Yerel

Kurbanlık Pazarlarında Yoğunluk

Kurbanlık Pazarlarında Yoğunluk

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Gök: "Her bütçeye göre büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar var"

27.09.2014 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de hayvancılık bakımından önemli yere sahip olan Kars'tan Batı illerine kurbanlık sevkiyatı sürüyor.

Eski Kars yolu üzerinde kurulan geçici hayvan pazarı, kurbanlıklarla dolmaya başladı. Kurban Bayramı'na salıyı günler kala Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerinde vatandaşlar besledikleri kurbanlıkları pazara getiriyor.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir ay içerisinde 7 bin büyükbaş, 5 bin de küçükbaş hayvanın Batı illerine gönderildiğini belirterek, bölge insanının kurban ihtiyacını karşılamak için hayvan pazarlarında yoğunluk yaşandığını söyledi.

Kurbanlık konusunda alıcının da satıcının da memnun olduğunu vurgulayan Gök, "Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 15-20 civarında arttığı görülüyor ancak ilimiz hayvancılık bölgesi olduğu için hayvan satıcılarımız vatandaşlarımızı düşünerek, fiyatlarda indirim yapabiliyor. Yani her bütçeye göre büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar var. İnşallah bu bayram hayvan besicilerimiz için bereketli olur" diye konuştu.

Gök, Sarıkamış'ta satışa çıkan küçükbaş kurbanlıkların fiyatının 350 ile bin 500 lira, büyükbaşların ise bin 500 ile 8 bin lira arasında olduğu bildirdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurbanlık Pazarlarında Yoğunluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement