Kuran Kursu'nu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Kuran Kursu'nu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan "Kuran Kursu"nu tamamlayan tutuklu ve hükümlüler için belge dağıtım töreni düzenlendi.

11.11.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan "Kuran Kursu"nu tamamlayan tutuklu ve hükümlüler için belge dağıtım töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, tutuklu ile hükümlüler Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu.

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir, törende yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarındaki infaz anlayışının değiştiğini belirterek, "Modern infaz sistemine göre hükümlü ve tutukluyu tahliye olduktan sonra ailesine kendisine ve içinde yaşadığı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek ilkesi benimsenmiştir. Bu ilkenin ilk aşaması, planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkincisi hükümlü ve tutukluları toplumsal hayatla buluşturmak, sosyal iletişim ve uyum sürecine adapte etmektir. Bu amaç doğrultusunda buradaki hükümlü ve tutuklularımızın moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmak maksadıyla bu programı düzenlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Kurumda eğitime verdikleri öneme dikkati çeken Özdemir, "Bugün itibarıyla kurumumuzda Açıköğretim Ortaokulu'nda 110, Açıköğretim Lisesi'nde 234, Açıköğretim Fakültesi'nde de 54 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrenci sayılarıyla ülkemizdeki tüm ceza infaz kurumları arasında kurumumuz birinci sırada yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise kurs programının Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki protokol gereği gerçekleştirildiğini anımsatarak, diğer illere örnek olması açısından rapor göndereceklerini söyledi.

Kursta emeği geçen ve belge alanlara teşekkür eden Ersoy, "Bu kardeşlerimiz dini bilgiler yönünden kendilerini gösterdiler. İmani ve ahlaki konularda artık buradan dışarı çıktıktan sonra da kendilerini toplumun her kesimine, bu özelliklerini sergileyecek durumda olduklarını gösterdiler" dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı da katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuran Kursu'nu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement