Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özarslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özarslan Açıklaması

"Adana'nın sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelin değerlendirilmesi konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz"

15.04.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Adana'nın sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelin değerlendirilmesi konusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini bildirdi.

Özarslan, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, Türkiye'nin turizm alanında her geçen yıl biraz daha geliştiğini ve bu gelişmenin önümüzdeki yıllarda artarak süreceğini belirtti.

Özarslan, "Adana'nın sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelin değerlendirilmesi konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Hüseyin Avni Coş ise Adana'da turizmin her çeşidinden yararlanmanın mümkün olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Karataş ve Yumurtalık sahilleri, yaylaları, sıcak iklimi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Adana, yakın gelecekte turizmin parlayan bir yıldızı olmaya adaydır. Bu noktada, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'in, Adana'nın ve bölgenin sahip olduğu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak amacıyla üstün gayretler sergilediğini ve bizleri motive ettiğini ayrıca belirtmek istiyorum. Çeşitli etkinliklerle yurt genelinde kutladığımız Turizm Haftası'nın, ülkemize ve Adanamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından uluslararası yiyecek içecek yarışmalarında dereceye giren Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.

Kentin tanıtım filmi gösteriminin ardından, halk oyunları gösterisi ve halk müziği konseri düzenlendi. Etkinlik, el sanatları ürünleri sergisinin ziyarete açılmasıyla sona erdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özarslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement