Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'ten, Schmidt İçin Taziye Mesajı - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'ten, Schmidt İçin Taziye Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Dünya arkeolojisine büyük katkılar sağlayan, üretkenliği ile gelecek kuşaklara yol gösteren, kültür ve bilim hayatımızda iz bırakan Prof. Dr. Klaus Schmidt'in ülkemizde yapmış olduğu bilimsel çalışmalar daima takdirle anılacaktır.

21.07.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt'in ölümü nedeniyle başsağlığı dileğinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Şanlıurfa Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Schmidt için yayınladığı taziye mesajında, bilim adamının vefatından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, Schmidt'in yaptığı çalışmaların insanlık tarihi ve Türkiye için önemini şöyle ifade etti:

"Şanlıurfa Go¨beklitepe O¨ren Yeri'nde 1995 yılından bu yana bakanlığımız ve Alman Arkeoloji Enstitüsü adına kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Klaus Schmidt'in ani ve beklenmedik vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Bilimsel kazı ve araştırmalarıyla, ülkemiz ve dünya arkeolojisine büyük katkılar sağlayan, üretkenliği ile gelecek kuşaklara yol gösteren, kültür ve bilim hayatımızda iz bırakan Prof. Dr. Klaus Schmidt'in ülkemizde yapmış olduğu bilimsel çalışmalar daima takdirle anılacaktır. Prof. Dr. Klaus Schmidt'in yakınlarına ve tüm bilim camiasına başsağlığı dilerim." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'ten, Schmidt İçin Taziye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement