Çelik: Bu 10 Gün Türkiye'nin 10 Yılını Belirleyecek - Son Dakika
Yerel

Çelik: Bu 10 Gün Türkiye'nin 10 Yılını Belirleyecek

Çelik: Bu 10 Gün Türkiye\'nin 10 Yılını Belirleyecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Seçimde vatandaşın yine AK Parti'den yana tercihini kullanacağı görülüyor ve bu, sabote edilmek isteniyor" dedi.

20.03.2014 20:38  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik, partisince merkez Seyhan ilçesinde düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara ve partililere hitap etti.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'un 30 Mart'tan sonra başkan olarak projelerini hayata geçirmek için kollarını sıvayacağını belirten Çelik, Adana Büyükşehir'de AK Parti damgası olmasının ilk işaretlerini bu mahallelerden alacaklarını söyledi.

Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırıya dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün Niğde ve Adana arasında silahlı saldırı meydana geldi, burada asker ve polis şehidimiz var, bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum fakat seçime doğru giderken bu olayların üzerinde daha dikkatli olmak ve daha titiz davranmak gerekir. Bakın, bazı illerimizde kimliği bilinmeyen kişilerin esnafa saldırdığı, bazı parti tabanındaki kişilerin sivil vatandaşlara saldırdığı şeklinde haberler geliyor. Bunlar neden oluyor biliyor musunuz? Bunlar şunun için oluyor, artık seçime 10 gün var. Seçimde vatandaşın yine AK Parti'den yana tercihini kullanacağı görülüyor ve bu, sabote edilmek isteniyor ama sizler sağduyunuzla, basiretinizle milli iradenin sahibi olarak istikrara verdiğiniz önemle inşallah bu kaos planlarını da bozacaksınız. Nasıl bozacaksınız? 30 Mart'ta sandıktan yine AK Parti'yi çıkararak bozacaksınız."

Çelik, kentin güney mahalleri için çok şey düşündüklerini ve yapmak istediklerini anlatarak, düşündüklerinin yüzde 30'unu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Seyhan Belediyesinin AK Parti'de olmasının yeterli gelmediğini, Büyükşehir Belediyesini de kazanmaları gerektiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"30 Mart'ta inşallah Seyhan Belediyesine yine en kuvvetli AK Parti damgasını vuracağız ama bu yetmez, özellikle bu mahallelerimiz için, buraları ışıl ışıl yapmak için, projelerimizi hayata geçirmemiz için Abdullah Torun'u Büyükşehir Belediye Başkanı yapmamız gerekir. Azim Öztürk ve Abdullah Torun el ele verecekler, ben de onları destekleyeceğim ve bu mahalleleri uçuracağız."

"BU 10 GÜN TÜRKİYE'NİN 10 YILINI BELİRLEYECEK"

Seçimlere 10 gün kaldığını hatırlatan Çelik, "Bu 10 gün Türkiye'nin 10 yılını belirleyecek. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim var. Birileri istiyor ki AK Parti zayıf düşsün, Türkiye, demokrasisi, ekonomisi zayıflasın, dış itibarı zarar görsün. Böylece ne yapmak istiyorlar, sizin çocuklarınızın geleceğini, alın terinizi çalmak istiyorlar, sizin emeğinizi gasbetmek istiyorlar" ifadesini kullandı.

"Bu kaos planlarında MHP ile CHP'nin nasıl işbirliği yaptığını görüyorsunuz" diyen Çelik, "Bu işbirliğine dikkat edin. Adana'da, eğer Cumhuriyet Halk Partisi, size büyükşehirde hizmet getirecek yeteneğe sahip olsaydı, şimdiki belediye başkan adayı, şimdiki Çukurova Belediye Başkanı. Bakın, Çukurova'da hizmet yok" şeklinde konuştu.

"Yuh" diye seslenen bazı vatandaşlara Çelik, "O partilerin yöneticileri ne kadar yanlış yaparsa yapsın, o partilerin tabanlarındaki vatandaşlarımız kardeşlerimizdir. Biz hepimiz beraberiz. Biz, o partilerin tabanlarındaki kardeşlerimize de ulaşacağız, onlara da doğruları anlatacağız" dedi.

MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün yıllarca Ceyhan ilçesinde belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ceyhan'da su yok. Ceyhan'da hastanelere su Yumurtalık'tan tankerle getirildi. Size soruyorum, Ceyhan'ı yönetemeyen, Çukurova'yı yönetemeyenler büyükşehiri nasıl yönetecek? Bu seçime Adana'da 4-5 aday girmiyor. Görünürde bir sürü aday var ama dikkat edin. Diğerleri sizin önünüze proje, vizyon koyamıyor. Anlattıkları şeyler zaten AK Parti belediyelerinin yıllardır uyguladığı şeyler ama bir tek Abdullah Torun, 50 dev projeyle karşınıza çıkıyor. Adana'yı uçuracak projeler koyuyor karşınıza."

Çelik, konuşmasını bir süre vatandaşlar ve partililer arasında sürdürdükten sonra MHP'den AK Parti'ye geçen Hüseyin Günaydın'a rozet taktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çelik: Bu 10 Gün Türkiye'nin 10 Yılını Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement