Kulp'ta 22 Yıl Önce 7 Kişinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Kulp'ta 22 Yıl Önce 7 Kişinin Öldürülmesi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 1991 yılında 7 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili dosyanın müdahil avukatı Nahit Eren, "etkin soruşturma yapılmadığı" ve "yaşam hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

09.04.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 1991 yılında 7 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili dosyanın müdahil avukatı Nahit Eren, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Avukat Eren, 22 yıl önce Kulp'ta 3 örgüt üyesinin cenazelerinin defin işlemi sırasında yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili "etkin soruşturma yapılmadığı" ve "yaşam hakkının ihlal edildiği" gerekçeleriyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

Avukat Eren'in Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği dilekçede, olaya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Güvenlik güçleri yaşamını yitiren örgüt mensuplarının defin işlemlerine müsaade etmeyeceklerini ve cenazelerin kendilerine teslim edilmesi talebinde bulunmuşlardır. Ailelerin cenazeleri teslim etmemesi üzerine kitle üzerine ateş açılmış ve açılan ateş sonucu 7 vatandaş yaşamın yitirmiş, 2 vatandaş yaralanmıştır. Yaşanan olayda güvenlik güçleri silah kullanma koşulları oluşmadığı halde hedef gözetmek suretiyle ateş açmış, 7 kişinin ölümüne 2 kişinin yaralanmasına sebebiyet verilmiştir."

Olayla ilgili 1991'de başlatılan hazırlık soruşturmasının aradan 22 yıl geçmesine rağmen henüz tamamlanmadığı ve failler hakkında dava açılmadığı vurgulanan dilekçede, Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmanın 1993 yılından sonra adli mercilerce takip edilmediği ve dosyanın belirli bir aşamadan sonra yürütülmediği iddia edildi.

Soruşturma ?dosyasının Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı ile Adalet Bakanlığı arasında gidip geldiğini kaydeden Eren, dosyanın akıbetinin sorulması için gönderdikleri yazıya, "dosyaya ilişkin kayıtlarda herhangi bir bilginin olmadığı ve dosyaların kendilerine intikal etmediği" şeklinde yanıt verildiğini bildirdi.

Olay

Kulp ilçesinde 24 Aralık 1991'de 3 terör örgütü üyesinin cenazelerinin defin edilmesi sırasında yaşanılan olayda, Mehmet Nesip Altın, Neytullah Tekin, Hayrettin Demirtuyi, Felemez Bulut, Ömer Öztürk, Ali Miltaş ve Şahin Tekin yaşamını yitirmiş, Mehmet Şah Tektekin ve Şeyhmus Altındağ yaralanmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kulp'ta 22 Yıl Önce 7 Kişinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement