Kuleli Askeri Lisesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Kuleli Askeri Lisesi'nde Mezuniyet Töreni

Kuleli Askeri Lisesi\'nde Mezuniyet Töreni

177'si Türk, 10'u Azeri, 4'ü Kazak,2'si Afgan,1'i Kıbrıslı ve 1'i Arnavut olmak üzere 195 öğrenci mezun oldu.

11.07.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

177'si Türk, 10'u Azeri, 4'ü Kazak,2'si Afgan,1'i Kıbrıslı ve 1'i Arnavut olmak üzere 195 öğrenci mezun oldu.

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ-İSTANBUL DHA

Mezuniyet törenine Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay Erdoğan Alp, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile bazı emekli komutanlar ve öğrenci aileleri katıldı.

Bando eşliğinde öğrencilerin geçiş yapması ile başlayan tören de İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay Erdoğan Alp, bir konuşma yaptı. Alp "1885 yılından beridir yetiştirdiği seçkin şahsiyetlerle gerek devlet hayatında gerekse silahlı kuvvetlerin bu düzeye erişmesinde önemli role sahip şanlı Kuleli Askeri Lisesi'nin 168. dönem mezuniyet törenine teşrifleriniz bize kıvanç verdi. Bugün onlar aile, vatan ve millet sevgisiyle Atatürk İlke ve İnkilapları'nın yılmaz bekçileri olarak mezun oldular. Öğrencilerimizin bugüne gelmesinde sizden görümüş olduğumuz destek ve anlayış için candan teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

DÖNEM BİRİNCİSİ KONUŞMA YAPTI

Öğrenciler adına konuşan okul birincisi Kerem İlhan ise, "Biz 2020 li yılların genç subayları olarak geleceğin Türkiyesi'nin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) saflarında yera alacağız. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür birer bireyler olacağız. Gerekirse vatanın kutsal toprağı için kanımızı son damlasına kadar akıtacağız. Şanlı bayrağımızın ay yıldızını burçlarda dalgalandıracak, ebedi başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olacağız. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve milletin bekaasının teminatı olacağız. Çünkü biz sizin evlatlarınızız. Çünkü biz Kuleli'nin evlatlarıyız. Çünkü biz ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız" şeklinde konuştu.

"AİLELERİ OLARAK SİZLERİN DE GURUR DUYMASINI BEKLİYORUZ" EDOK Komutanı Salih Zeki Çolak ise Kuleli Askeri Lisesi'nin dünya literatüründe çok farklı bir yeri olduğunu belirterek "1 yıllık dönemde yakinen takip ettiğim, gurur duyduğum en güzel özellik ülkemize, vatanımıza, milletimize aşık, ailerini en iyi şekilde temsil eden birer genç olmalıdır. Bu gençlerimizi emanet eden saygı değer ailelerimizin evlatlarını Türkiye Cumhuriyeti ulusu adına teslim aldık. En iyi şekilde 5 yıl eğitime tabi tutarak TSK'nın en üst rütbesinde görev alacak altyapıyla hayata hazırlamaya devam ediyoruz. Komutanları olarak gurur duyuyoruz. Aileleri olarak sizlerin de gurur duymasını bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Öğrenci Şeref Andı okunurken, okul birincisi Kerem İlhan, Yaş Kütüğü'ne dönem plaketi çaktı. Kuleli Askeri Lisesi 168. Dönem birincisi Kerem İlhan diplomasını Emekli Orgeneral Hikmet Bayar'dan aldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün oğlu da askeri liseden mezun olanlar arasındaydı. Vali Düzgün de dereceye girenlere diplomalarını verdi. Törenin ardından okul komutanlığı devir teslim töreni yapıldı. Okul komutanı Kurmay Albay Erdoğan Alp, görevini Kurmay Albay Muammer Aygar'a devretti. Tören, Kuleli Marşı ve geçit töreninin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuleli Askeri Lisesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu
    12:10 Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu

    Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşındaki alzheimer hastası kadın, jandarma ekipleri tarafından bir dere yatağında bilinci açık şekilde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın, ailesine teslim edildi.

  • Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı
    12:10 Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı

    Kars Merkez Yalınkaya köyünde önceden husumet bulunan 2 grup arasında çıkan kavgada 2 kişi kafalarına aldıkları darbelerle yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kavga ile ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    12:10 Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet tabanca ve 8 adet mermi bulundu. Araç sürücüsü ve yanındaki şahıs gözaltına alındı. Alkol testi sonucunda araç sürücüsünün alkollü olduğu tespit edildi ve cezai işlem uygulandı.

  • Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı
    12:10 Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı

    Afyonkarahisarlı sporcu Kübra Saltık, Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen Para Yüzme Müsabakaları'nda üstün bir performans sergileyerek yarışmayı gümüş madalya ile tamamladı. Saltık, görme engeline rağmen azmi, disiplini ve yeteneği sayesinde diğer sporcular arasında öne çıktı ve engelli bireylerin spor yapma potansiyeline ışık tuttu.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
    12:07 Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

    Bayburt Üniversitesi, 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak gelecek yıllarda sürdürülebilirlik faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Rapor, Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'na uyum sağlama çabalarını ve Bayburt Üniversitesinin kurumsal dönüşüm kapasitesini vurguluyor. Ayrıca, raporda sürdürülebilirlik etkinlikleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile Bayburt Üniversitesinin politikaları ve projeleri de yer alıyor.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.


Advertisement