Küçük Emir, Kanlı Gözyaşının Dinmesini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Küçük Emir, Kanlı Gözyaşının Dinmesini İstiyor

İzmir'de yaşayan Fatma Akçekaya, göz kanseri nedeniyle gözyaşı kanlı akan oğlu Emir'in sağlığına kavuşmasını istiyor. Emir'in ise tek hayali, gözündeki tümörün gitmesi.

01.08.2015 13:22  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Yeşildere'de yaşayan Fatma Akçekaya, göz kanseri nedeniyle sağ gözündeki tümör yumruk büyüklüğüne ulaşan ve gözyaşı kanlı akan 5 yaşındaki oğlu Emir'in sağlığına kavuşması için destek istedi.

Yeşildere'nin 19 Mayıs Mahallesi'ndeki evinde eşi cezaevinde olduğu için iki oğluyla yaşam savaşı veren Akçekaya'nın tek beklentisi daha iyi bir ev ya da para değil, Emir'in acısının dinmesi.

ANNE YÜREĞİ DE KANIYOR

Fatma Akçekaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun acısını ancak reçeteyle verilen morfinin bir süre kesebildiğini söyledi.

Emir'in rahatsızlığını henüz 30 günlük bebekken fark ettiğini belirten Akçekaya, aileyi derinden sarsan süreci şu sözlerle aktardı:

"Emir'in sağ gözünde parlama vardı, emzirirken anladım. Dokuz Eylül Hastanesine götürdük. 'Göz tümörü' dediler hatta sol gözünde de çıktı. Damar yoluyla sekiz kemoterapi aldı. Girişimsel radyoloji ile çok zor bir süreç geçirdi. Gözüne kemoterapi ilacı enjekte ettiler. Her seferinde felç veya ölüm riskine karşı bize bir tomar kağıt imzalatıyorlardı. Defalarca Ankara, Hacettepe ve Gazi hastanelerine gittik, sonra sol gözüne ışın tedavisi uygulandı. Sağ gözündeki tümör de hızla büyümeye başladı. Son olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. Doktorlar, 'bundan sonra tedavinin çok riskli olduğunu, tedavi sırasında oğlumu kaybedebileceğimizi' söyleyip bizi evimize gönderdi."

"TEK HAYALİM OĞLUMUN ACI ÇEKMEDEN UYKUYA DALDIĞINI GÖRMEK"

Emir'in şubattan beri görme yetisini kaybettiğini ve tamamen karanlığa gömüldüğünü kaydeden Akçekaya, sürekli büyüyen tümörün artık beyne baskı uyguladığını söyledi.
Çaresizliğini, "Varsın artık hiç görmesin, iki gözünü de doktorlar alsın, tek oğlum nefes alsın" sözleriyle dile getiren Akçekaya, küçük Emir'in de büyük acı çektiğini vurguladı.
Akçekaya, şöyle konuştu:

"Emir'in gözü durmadan kanıyor. Doktorlar, 'tümör beyne dayandı, çocuğu kaybedebiliriz' diyor. Ağladığı zaman gözleri kanıyor. Gece uyumuyor. Gözümün önünde acı çekiyor. Yalnız mücadele vermek çok zor. O kadar yoruldum ki bu yükün altında. Bir anne olarak gerçekten çok zor. Elimden bir şey gelmiyor. Gece durum daha ağırlaşıyor. Çok sancı çekiyor, doktorlara götürmeyelim diye artık acısı olduğunu bile söylemiyor, kıvranıyor. Bu çocuk daha 5 yaşında. İki oğlum ve ben gece uyanıp ağlıyoruz. Tek hayalim oğlumun acı çekmeden uykuya daldığını görebilmek. Çocuğumun yaşaması için büyüklerime sesleniyorum bir tedavi, bir umut arıyorum, oğlum ölmesin."

Eşi cezaevinde bulunduğu için hiçbir gelirleri olmadığını belirten Akçekaya, daha iyi bir ev, para ya da yiyecek yerine "Emir'in acı çekmeden uykuya dalması"nı hayal ettiğini söyledi.

"OYUNCAK GÖZLÜK İSTEDİ"

Akçekaya, Emir'in her cümlesinin içini acıttığını ifade ederek "Bayram için büyük oğlum Enes benden oyuncak gözlük istedi. Emir de 'ben de istiyorum, şişlik inince ben de takarım belki' dedi. İlaç verirken 'gözümdeki şişliği bu ilaçlar alacak mı?' diye soruyor. Bir şey söyleyemiyorum, içim yanıyor. Tek hayali, gözündeki tümörün gitmesi. Ben ise sadece onun benim yanımda kalabilmesini hayal ediyorum" diye konuştu.


Küçük Emir, Kanlı Gözyaşının Dinmesini İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Emir, Kanlı Gözyaşının Dinmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ece: Allahim sen yardim et 0 1 Yanıtla
  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. Minibüs, Kırıkhan-Reyhanlı yolunun Gölbaşı mevkisinde şarampole devrildi. Olayın ardından kaza yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 9 tarım işçisi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.


Advertisement