Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı.

25.11.2014 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "2014 yılı Ekim ayı, inşaat sektörünün yüzde 25,3 arttığını ortaya koymuştur" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen meclis toplantısına Vali Orhan Düzgün, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Kayseri Ticaret Odası meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Yine çok yoğun bir ay geçirdik ve epeyce faaliyetler içerisinde bulunduk. Özellikle toplantılarımızı yapmak suretiyle yönetim kurulu olarak tüm gayreti gösteriyoruz. Komşu ülkelerde yaşanan olaylar olumsuzluklar bizim Kayseri olarak ortaya koyduğumuz hedeflere sıkıntı olarak gözükse de çok da kötü değiliz. Kayseri olarak e fazla ihracat yaptığımız Kuzey Irak bizi endişelendirirken aldığımız rakamlar bizi mutlu etti. 2014 yılının ilk 10 aylık rakamlarına baktığımızda Kayseri ihracatını yüzde 9 arttırmış. 2014 Türkiye geneline baktığımızda ihracat rakamlarında yüzde 5,5'luk bir artış var. Kayseri'nin de yüzde 9 artış yapmasını memnuniyetle görüyoruz. Ekonomik olarak baktığımızda Türkiye'nin genel olarak çok sıkıntısının olmadığını, önümüzdeki senede yüzde 2-2,5 artışın olacağının öngörülmesi olumlu olacaktır diye düşünüyorum " şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz ayrıca, "2014 yılı Ekim ayı, inşaat sektörünün yüzde 25,3 arttığını ortaya koymuştur. Türkiye'de 95 bin 600 civarında konut satıldı. Kayseri'de ise 22 bin 500 civarında konut satılmıştır. Bu rakamlar inşaat sektöründeki hareketliliği göstermektedir" dedi.

Sözlerini sürdüren Hiçyılmaz, "Ülkemizin ve şehrimizin ihracatının artması için gerekli olan unsurların başında girişimcilik gelmektedir. Sene başından bu yana açılan 60 bin işletmenin 20 bininin kadın girişimci olması bizi mutlu etmektedir. Ülke olarak daha fazla refaha ulaşmak için girişimciliğe destek vermemiz gerekiyor. Ayrıca seçimlerin olduğu dönemde 14 bin üyemizden bahsedilirken bugün artık 16 bin üyeden bahsediyoruz. Her ay 150-200 üye portföyü arttıran bir odayız. Biz odamızı üyelerimize açıyoruz. Bu odanın sahibi üyelerimizdir" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün ise, "Kayseri'de Türkiye'de ticari zekasıyla bilinen bir şehir. Bunun dışında sizlerin ülke ekonomisine sağladığınız katkılar bizim için çok önemli. Kayseri sanırsam en büyük ihracatını komşu ülkemiz olan Kuzey Irak'a yapıyordu. Komşu ülkelerde yaşanan olaylara rağmen Kayseri'nin ihracatını yüzde 9 arttırması güzel. Bölgedeki o olaylar yaşanmasaydı Kayseri'nin ihracat rakamı belki yüzde 19, 29 olacaktı. İnşallah bölge ülkelerimiz bir istikrara kavuşur" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement