'Kriz Kahini'nden Piyasalara Uyarı - Son Dakika
Ekonomi

'Kriz Kahini'nden Piyasalara Uyarı

\'Kriz Kahini\'nden Piyasalara Uyarı

'Kriz kahini' olarak adlandırılan ekonomist Nouriel Roubini, piyasalardaki rahatlığın doğal olduğunu, ancak bu olumlu seyrin değişebileceğini belirtti.

01.10.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kriz kahini' Nouriel Roubini, piyasalardaki rahatlık olduğunu ancak sorunların gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Project Syndicate'e yazı yazan Roubini şunları kaydetti:
"Artan jeopolitik gerginliklere rağmen piyasalardaki olumlu seyir ve yatırımcıların tepkisizliği aslında mantıklı. Gelişmiş ülke piyasalarında merkez bankaları politika faizlerini sıfıra yakın tutuyor. Bu da riskli varlıkların fiyatını artırıyor.

OLUMLU SEYİR DEĞİŞEBİLİR

Ukrayna ve Ortadoğu'daki sorunların etkisi sınırlı kaldı. Böylece petrol fiyatları artmadı. Tersine, arz fazlası nedeniyle fiyatlar düştü. Ancak bu olumlu seyir değişebilir. Avrupa ya da ABD'de yaşanabilecek bir terör olayı, Suriye'deki durumun kötüleşmesi olumsuz etki yapabilir.

TÜRKİYE VURGUSU

Ürdün, Lübnan ve Türkiye Suriye nedeniyle istikrarsızlaşıyor. Hong Kong sorunu, Fed'in beklenenden erken faiz artırması ya da Euro Bölgesi'nde durgunluğun tekrar görünmesi risk oluşturuyor. Finans piyasalarındaki rahatlık mantıklı ancak sorunlar gözardı edilmemeli. 1. Dünya Savaşı öncesi de piyasalar sorunlu görünmüyordu. Durum yine aynı."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 'Kriz Kahini'nden Piyasalara Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • kenan cenk: ADAM DOĞRU SÖYLÜYOR. 2015 YILI BÜYÜK EKONOMIK SIKINTILRa GEBE 9 2 Yanıtla
  • fakir: yoooo herkes halinden memnun bişey olmaz. benim gibi fakir eksilere gidiyor zengin tavan yapıyor. 9 0 Yanıtla

Advertisement